Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Млада, бодра смяна от купувачи ще атакува жилищния пазар в следващите години. Като всяко поколение преди това и тези нахъсани младоци ще се бият в гърдите, че знаят “вся и всьо”. И, че могат сами да преминат през сложния лабиринт, наречен “покупка на първи дом”. Мнозина ще допуснат грешки. Ето няколко съвета, с които може да намалите риска.Темата с цените на жилищата е проблемна, защото у нас за разлика от белите държави няма официална и подробна статистика. Затова манипулациите са ежедневие. Интернет е пълен с оферти, но немалка част са нереални. Така че бъдете нащрек - обявите в световната мрежа може да бъдат само приблизителен ориентир. Реалните цени, на които се сключват сделките, нямат нищо общо с хилядите оферти “продава”. Наскоро управител на голяма агенция призна, че при луксозните имоти например предложенията са надути средно с 30-40% спрямо нивата на сделките. При тази тъмна Индия нямате кой знае какви опции. Вариант е да разпитате приятели или познати, които са купували/продавали в конкретния район. Големите агенции за имоти поддържат база данни и също биха ви дали съвет за реалните цени. И не на последно място – следете сайтовете за имоти,  както и нашия фирмен сайт, където публикуваме редовно информация за реалните сделки в големите градове по типове имоти.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив