Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

На 29 юни 2015 години отваря т.нар. мярка Млад фермер. Приемът на заявления за подпомагане ще продължи до 27 юли 2015 година.

Едно от новите неща  е, че за първи път проекти по тази мярка могат да се подават и по електронен път. За целта кандидатите ще получат код за достъп от съответната областна дирекция на фонд Земеделие. Само така те ще могат да ползват съответния електронен модул, като използват и образците за подаване на документите.

Условията за кандидатстване са регламентирани в НАРЕДБА № 14 от 28.05.2015 г. за прилагане на подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от мярка 6 "Развитие на стопанства и предприятия" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Общият бюджет на приема е 35 млн. евро, или 70 млн. лева, достатъчен за 1400 проекта ( 25 000 евро за проект).  В случай, че субсидиите по подадените проекти надхвърли този бюджет и ако част от подадените проекти са набрали голям брой еднакви точки, тогава с допълнително решение на управителния съвет на фонда бюджетът по тази мярка може да бъде увеличен.

С приоритет са проекти в областта на животновъдството, зеленчукопроизводството, овощарство, етерично-маслени култури, биоземеделие и биоживотновъдство. Допълнително точки ще получат кандидати, които имат средно или висше образование в сферата, в която развиват дейност.

Право на подпомагане имат земеделски производители ненавършили 40 години към момента на подаване на заявлението за подпомагане, с регистрация като земеделски производител до 18 месеца преди подаване на заявлението. Допустими кандидати са и ЕТ и ЕООД. 

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив