Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-жа Уерники: 


1. Ако забележите капчици по прозореца - имате висока влажност на въздуха
2. Проветряване и абсорбатори помагат да премахнете влагата
3. Добрата дограма не е причина за влагата в дома ви, не я сменяйте

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-жа Уерники и не я ангажират с покана за инвестиционни действия/

Случвало ли ви се е да рисувате усмихнати лица по прозорците? Ако е така, то влажността във вашия дом е по-висока от необходимото. Кондензацията е естествен процес за всяка една част от дома, но се проявява най-вече по по-хладни повърхности, каквито са прозорците. Това изглежда забавно, но може да причини куп проблеми като мухъл и плесен.
От къде идва влажността във въздуха?
На първо място може да се появи от собственото ни дишане. Врящата на котлона вода също помага да овлажните ненужно въздуха. Всяко едно жилище има нужда от определено количество влажен въздух. Ако забележите капчици по прозорците обаче, имате проблем.
Първото нещо, което можете да направите е да поставите вентилатори и абсорбатори в банята и кухнята. Това са основните помещения, в които се работи с топла вода, а това е сред основните източници на по-влажен въздух.
Проветрявайте по-често. Движението на въздуха помага срещу конденз. Намалете или преместете стайните растения - те повишават влажността.
Снабдете се в влагоуловители. Това са малки електрически устройства, които абсорбират влагата в дома ви.
Важно е да запомните, че кондензът не се предизвиква от прозорците. Ако в дома ви има висока влажност - няма прозорци, които да помогнат за премахването й.
Ако влагата се задържа в дома ви, значи стъклопакетите ви са хубави. Това е добре, защото пазят от външни влияния. Решението е да намалите влажността, отколкото да направите грешката да сменяте дограмата.

Забележка: Мнението на  г-жа Уерники е взето от материал на moneypit.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив