Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Най-често суперфицията (право да се построи сграда в чужд имот) се учредява чрез правна сделка- продажба,дарение или замяна,извършвана от нотариус по местонахождението на земята.

Учредяването на право на строеж между роднини по права линия,по сребърна линия до втора степен включително или на съпруг става с нотариално заверено заявление до техническата  служба в общинския съвет,което се вписва в нотариалните книги.Така се постъпва и при право на строеж в полза на трети лица при съсобственост или етажна собственост.

Суперфицията  може да се придобие по давност,чрез доброволна делба и чрез  наследяване  по закон или по завещание.

 

* Секцията "Полезни съвети" е създадена, за да могат експертите от дадена област да споделят опит и умения с останалите потребители. Всеки може да напише аналитичен текст (най-малко 1000 символа) по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да е авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за вземане на решение. Полезните съвети също са един от начините за оценка на експертите в ceb.bg!

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив