Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar
Какво ни посъветва г-жа Фулмър:
 
1. Подмяната на големите потребители на ток с енергоспестяващи води до по-ниски сметки
2. Добрата изолация и разумно потребление пестят ресурси, за които плащате вие
3. Енергийната ефективност е лесно постижима, нужно е само да я искате
 
/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-жа Фулмър и не я ангажират с покана за инвестиционни действия/
 
Ако сте отчаяни в търсене на енергийно ефективната къща, вашият проблем може да бъде решен! Високите суми за сметки за ток и отопление могат да бъдат намалени значително. Нужно е само да направите няколко лесни стъпки към това.
Хладилникът - нужда за всяко домакинство, но и основен консуматор на електроенергия. Етествено, ако купите такъв с по-висока степен на ефективност разходите ще паднат. Нужно е само да изберете и да се решите на инвестицията.
Бойлерът е друга основна причина сметките за ток да изглеждат ужасяващо. И тук важи правилото за енергийна ефективност, но има и друго. Не е нужно бойлерът ви да е включен постоянно. Ако няма вграден таймер, закупете си такъв. 
Проблемите не винаги имат конкретни имена. Не само хладилникът и бойлерът са виновни за високия разход на ток.
Добрата изолация на дограмите например може да спести разходите ви за отопление. Използването на слънчеви панели може да осигури достатъчно електроенергия през лятото, за която преди плащахте вие. 
Помислете за изолация на дома. Ако нямате пари за външна стенна изолация и живеете в къща, доверете се на дърветата. Няколко солидни дървета могат да пазят сянка през лятото и да ви пазят от вятъра през зимата.
Като цяло всичко е във ваши ръце. Разумното потребление и няколко енергоспестяващи уреда могат да ви донесат енергийна ефективност, за която преди само сте мечтали.
 
Забележка: Мнението на г-жа Фулмър е взето от материал на realestate.msn.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив