Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Кристина Найденова

4995
точки

Брокер

159
кредити

Качествено обслужване на клиентите. Висока сигурност и нисък риск на сделките.

Отговори: 402 Съвети: 0 Посещения:15006
Въпроси: 3 Публикации: 1 Коментари: 0
Website: http://www.agencyevina.com
Фирма: Агенция ЕВИНА Още от тази фирма
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/329 - Линк за покана
Дадени отговори: 402
комисионна при продажба на имот
Като продавач на имот, току що стъпващ на пазара в София, бих искал да се ориентирам какво да очаквам. Първоначалното ми впечатление е, че при изразени тенденции към по-голямо търсене на имоти от предлагане на такива, посредническите фирми се ориентират основно към страна на купувача и съответно очакванията са купувача да заплати комисионната за услугите има, като в същото време продавача участва в процеса директно (без посредник). Прав ли съм в това си заключение? В ситуация в която продавача все пак избере да ползва услугите на посредник, в какви граници се движи размера комисионните? Той се определя винаги като процент от продажната цена или схемата понякога е по-сложна? Какво може да очаква продавача от предлаганата услуга, освен намиране на купувач и оформяне на документите?
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

София

Зададен на: 05.01.2019 Последен отговор: 06.01.2019
 

Отговор на Кристина Найденова : Как разбрахте, че има "изразени тенденции към по-голямо търсене на имоти от предлагане на такива"? Съветът ми е: наемете си брокер, който да ви ориентира в конюнктурата на пазара на имоти за вашия конкретен имот. За масовите имоти, комисионните варират от 0 до 3,6 % от договорената цена в зависимост от това на колко компетентен брокер ще попаднете и дали работи "на светло". Ако изберете да работите с компетентен брокер, който работи "на светло" ще получите пълния набор от услуги. Освен освен намиране на купувач и оформяне на документите, брокерът ще ви помогне с договарянето на цената, следпродажбено обслужване и др. според потребностите за конкретната сделка.

Дата на отговора: 06.01.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Данък на отдавна несъществуващ автомобил.
В далечната 1993 година баща ми почина и остана едно трабантче . Понеже никой друг в семейството не беше шофьор колата се караше от моя съпруг .. През 1998 година той катастрофира с нея и я остави потрошена негодна за употреба в двора на крайградската ни градина ..На това място по това време живееше майка ми ..След няколко години престой може би около2003/2004 майка ми ходи в КАТ да я свали от отчет.Нямам идея какво е правила .Но ясно си спомням тя ми се оплака ,че отново трябва да ходи защото искали номерата да бъдат занесени . След ден два се обади да ми каже ,че всичко е уредено .. На следващите известия за данъци колата вече не фигурираше. През 2007 майка почина останах единствен наследник на всичко ..и така до сега когато получавам известие за дължими данъци на този трабант от 2005 до сега ,да се явя с документ за наследници и т.н е добре ама аз нямам нищо за тази кола нито талон (никакъв документ)..Чух за клетвена декларация.. Възможно ли е? Ако не е,какво да правя?
Раздел:

Данъци и такси

Населено място:

Варна

Зададен на: 04.01.2019 Последен отговор: 06.01.2019
 

Отговор на Кристина Найденова : С удостоверението за наследници, отивате в КАТ и искате писмен документ, че автомобилът е свален от отчет. С този документ отивате в НАП.

Дата на отговора: 06.01.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
тежести върху имот
Искам да бъдат проверени всички тежести върху имот!
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

София

Зададен на: 01.01.2019 Последен отговор: 05.01.2019
 

Отговор на Кристина Найденова : Може да се направи по електронен път или на място в Агенцията по вписванията.

Дата на отговора: 02.01.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Комисионна брокер
Здравейте! Свързах се с брокер, чрез позната, който мисля, че не е към агенция. Той ми намери жилище, харесах го и рещих да го закупя. Нямам договор с брокера. Жилището се предлага от друга брокерска агенция. Започнахме с договор за стоп капаро, след това първоначалния за 10% от стойността на имота. Моя брокер влезе в болница и присъства само на стоп капарото. Извини се, каза, че няма как да продължи сделката и ще прехвърли на негова колежка, която така и не се свърза с мен. Човекът пожела късмет и реално не стана въпрос, че трябва да вземе комисионна, а няма и на какво основание. Няма договор, няма завършена сделка. Сега имаме връзка само с въпросната брокерска фирма, която продава жилището и ни каза, че трябва да подпишем договор с тях и на тях да дадем тази комисионна, но ще направили отстъпка. Според мен това не е редно и не могат да ме задължат. Какво е Вашето мнение? Трябва ли на тях да давам, при положение, че те би трябвало да вземат % от продавача?
Раздел:

Покупка на имот

Зададен на: 26.12.2018 Последен отговор: 29.12.2018
 

Отговор на Кристина Найденова : Брокерът, който сте наели е свършил около 2/3 от необходимата работа. Можете да му платите съответната сума. За приключването на сделката брокера на продавача ще трябва да работи и за вас. В практиката се случва един брокер да работи и за двете страни, за което получава заплащане независимо дали има или няма сключени договори с продавача и купувача. Ако преценявате, че брокера на продавача няма да си свърши работата качествено, можете да си наемете друг брокер или консултант. Не ви съветвам да се опитвате да се справите сама.

Дата на отговора: 29.12.2018  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Покупка на имот с възбрана.
Пристъпих към закупуване на ипотекиран имот.Нотариус изготвя предварителен договор, допускайки огромна грешка , като не проверява за други тежести имота.След плащане на ипотеката, се установи, че има възбрана върху имота.В момента реално няма изповядана сделка и не може да се случи, защото ЧСИ ще пристъпи към опис. 1,Има ли възможност да искам банката да върне парите за ипотеката? 2.Ако все пак сключа сделката за придобиване на имота, той подлежи на опис от ЧСИ. Каква е вероятността да спечеля срещу ЧСИ. Попадам ли в защита на чл.444,т7 от ГПК? Благодаря предварително.
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

Русе

Зададен на: 20.12.2018 Последен отговор: 25.12.2018
 

Отговор на Кристина Найденова : Щом сте платили сумата по ипотеката на възбранения имот следва възбраната да бъде вдигната, а ипотеката заличена, освен ако сумата, която сте платили не е достатъчна за погасяване на ипотеката. Би трябвало да сте патили сумата на ЧСИ и той/тя да се погрижи за вдигане на възбраната и заличаване на ипотеката. Ще си позволя да ви дам един съвет: следващият път, в подобна ситуация, не правете аматьорски неща, а се доверете на професионалист, които всеки ден прави подобни неща. Това са сложни сделки. Имат си тънкости и подробности, за които трябва да се следи да се случат, за да няма проблеми в бъдеще.

Дата на отговора: 25.12.2018  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Тагове

събрание
  
части
  
общите
  
пари
  
подпише
  
протокола
  
общото
  
мазата
  
тротоара
  
шахтата
  
дейност
  
агенциите
  

имоти

  
брокерите
  
около
  
продажбата
  

купувача

  
банката
  
панелни
  
години
  
живот
  
сграда
  
информация
  
линия
  
обозначават
  
парцела
  
гората
  

наем

  
комисионна
  
наемете
  
имот
  
вода
  
правила
  
между
  
цена
  
трябвало
  
сделката
  
действия
  
извършва
  
интересите
  
продавача
  
двете
  
страни
  
брокер
  
средства
  
вложите
  
2-ст
  
депозита
  
наема
  
завършен
  
живеят
  
банкова
  
сметка
  
имота
  
закон
  
обяви
  
жилището
  
цената
  
фирмата
  
договор
  
дължината
  
декларацията
  
брокера
  
сградата
  
издаването
  
процедурата
  
започнала
  
договора
  
обработва
  
мебелите
  
условия
  
оценка
  
купувачът
  
отделни
  
баба
  
жилище
  
автомобила
  
сумата
  
ипотеката
  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив