Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Димитър Велков

4813
точки

Брокер

160
кредити

Отговори: 62 Съвети: 8 Посещения:7952
Въпроси: 0 Публикации: 0 Коментари: 2
Website: http://www.biznesimoti.com
Фирма: „Бизнес имоти БГ“ ООД Още от тази фирма
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/172 - Линк за покана
Дадени отговори: 62
Здравейте, има ли 3 годишна давност на погасяване на данък сгради и такса смет, ако да, как се погасяват.
Здравейте, има ли 3 годишна давност на погасяване на данък сгради и такса смет, ако да, как се погасяват. От данъчната служба отказват да разпечатат задълженията на хартиен носител, това законно ли е и как да процедирам. Благодаря предварително, Анна
Раздел:

Данъци и такси

Населено място:

София

Зададен на: 15.10.2012 Последен отговор: 16.10.2012
 

Отговор на Димитър Велков : Здравейте! Давността е не три, а пет години и то при условие, че не са Ви образували изпълнително дело, за което може и да не знаете. Имам такива случаи. За да отпаднат задълженията по давност трябва да изготвите писмо до директора на ТДУ по местонахождение на имота с искане тези задължения да се заличат, както и лихвите по тях. Можете да пуснете жалба за отказа да Ви се даде писмена информация за дължимите данъци.

Дата на отговора: 16.10.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Договор за наем
Отдаваме помещение под наем. Наемателите искат Договора да е 5 годишен и нотариално заварен. Ние искаме да обявим по ниска сума в договора с цел по-ниски данъци а реалната сума на наема да бъде договорена в Анекс към договора. Какви са рисковете след сключването на договора при неплащане на наемателя реалната сума. Каква сила има анексът в този случай. Благодаря!
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 15.10.2012 Последен отговор: 22.10.2012
 

Отговор на Димитър Велков : Здравейте! Ако не ви платят разликата и Вие използвате анекса като основание за претенция към наемателите, те спокойно могат да уведомят данъчните власти за това. Преценете дали такова нарушение на закона си струва цената, която бихте заплатили в случай на спор.

Дата на отговора: 16.10.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Продажба на имот с фалшиво пълномощно
Преди няколко години продадоха две мои ниви с фалшиво пълномощно и декларации. След подадена жалба в полицията и прокуратурата се установи наистина, че подписът на тези документи не е мой (чрез графолози) и получих постановление, че е налице престъпление но е срещу неизвестен извършител и затова разследването се прекратява. Въпросът ми е след като имам черно на бяло, че е направена сделка с фалшиви документи, мога ли да разваля покупко-продажбата и да си върна имотите?
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

Варна

Зададен на: 24.09.2012 Последен отговор: 27.09.2012
 

Отговор на Димитър Велков : Здравейте! Пуснете жалба1 само че до прокуратурата, като смените квалификацията за измама - въвеждане в заблуждение с цел да се получи имотна облага, като е използван документ с невярно съдържание. По този начин няма да правите разходи, а решението, ако е във Ваша полза ще бъде аргумент сделката да бъде атакувана.

Дата на отговора: 26.09.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Законна ли е къщата ?
Здравейте , искам да закупя дворно място с къща , но искам да разбера дали къщата е законна . Къщата е вписана в нотариалният акт като жилищна сграда застроена на около 60 кв м . Няма никакви други документи за къщата освен документ за данъчна оценка . Къщата е триетажна и е строена 1987г .
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

Смолян област

Зададен на: 25.09.2012 Последен отговор: 26.09.2012
 

Отговор на Димитър Велков : Здравейте! За да се изповяда сделка е необходимо да се направят още две неща: 1. Къщата да бъде заснета и отразена в скицата на парцела. 2.Собственикът да се снабди с удостоверение за търпимост на сградата по преходните и заключетлни разпоредби на ЗУТ, но само ако къщата е изградена до 07.04.1987 г.

Дата на отговора: 26.09.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Неплатени сметки от наематели
Здравейте, имам проблем с некоректни бивши наематели. Проблема ми и следния .На 20.01. тази год. се нанесоха нови наематели трима човека, брат сестра и приятел на сестрата, направих договор за наем със момичето който не е нотариално заверен.наема го плащаха редовно с малки закъснения чрез банков превод.около 15 юни ми звънна касиерката на входа и ми каза че моите хора не са плащали за вход от два месеца и си изнасят багажа.на 20 юни се срещнах с тях ,заявиха ми че напускат и да си оправим сметките.Бяха натрупали 298лв към топлофикация 140 и към соф. вода. на водомера за тия пет месеца беше изразходвано 84 м2 топла вода т.е още около 850лв. след приспадането на депозита останаха да дължат 995лв. които да изплатят до 1 септември т. г. но нито преведоха парите нито вдигат телефоните вече. какво бихте ме посъветвали как да постъпя, моля ви за отговор.
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 18.09.2012 Последен отговор: 19.09.2012
 

Отговор на Димитър Велков : Здравейте! Не знам дали да си губите времето с нотариална покана, която да се изпрати на постоянния адрес на наемателката. Другият път е да заведете граждански иск за дължимата сума. Пожелавам Ви успех!

Дата на отговора: 19.09.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив