Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съсобственост с общината

08.01.2019 - Покупка на имот - 1 Отговори     (0)

Здравейте! Казусът е следния :
Купих къща и и.ч. поземлен имот с ЧСИ. Въвода стана след 11 м, с ЧСИ, защото отказваха да напуснат. Останалата част от поземленият имот е без статут, въпреки, че предните собственици казват , че са техни, защото по кадастрална карта са вписани и искат да ни продадат техните си части на безумна цена. След проверка в съответните служби, пусках сигнал до общината за актуването на останалите и.ч. 8 месеца по-късно в скицата на имота пише за собственик освен мен и Общината, но още няма документ за собственост. Патрона на портата още не съм го сменила, защото не искам да знаят, че сме наясно със ситуацията. Актуването предполагам няма да стане бързо, а тези хора вече прекаляват. Въпроса ми е как да постъпя? Притеснява ме , че ако сменя патрона и разберат , че сме наясно със ситуацията. ще прибързат и ще пуснат обстоятелствена проверка. Благодаря предварително !

									Мирослава

Мирослава

Отговори (1)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

08.01.2019

Отговор: Здравейте, Мирослава!

Нямайте притеснения - за да може да мине една обстоятелствена проверка, трябва да има документ, че имотът не е общинска собственост.
А такъв, след Вашия сигнал, не следва да се издава. Ако пък бъде издаден, значи е без значение дали сте сменили патрона или не - те имат "човек" в общината и биха го направили рано или късно.
Ако пък те Ви кажат нещо за смяната, и че имат дял и те, кажете им спокойно, че може да Ви съдят.
Всъщност, как дойде офертата да купите "техните" идеални части, ако нямат документ за собственост? - само заради кадастралната схема ли?
Нали разбирате, че дори да приемете тяхната безумна цена, за да Ви прехвърлят имота, те първо трябва да са станали негови собственици.

А, и още нещо - актуване вероятно все пак е направено, първо - процедурата не е толкова сложна, и второ - не вярвам вписването в кадастъра да е станало без документ за собственост, а това е именно актът за общинска собственост.

Действайте спокойно!

Успех и здрави нерви Ви желая!

С поздрав: адв. Симеонова
София, ул. "Христо Белчев" 18
тел.0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.com

За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Протокол за оглед на недвижим имот Здравейте! Преди време си харесахме обява за апартамент от интернет и се обадихме на брокера за оглед. При огледа ни бе връчен Протокол за оглед,който... Последен отговор - 15.02.2019 от Кристина Найденова

2 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - 23.01.2019 от адв. Симеонова

1 Отговори

Нотариален акт за новопостроена къща Здравейте, казусът е следният: През 2015г. закупихме празен парцел с идеята да се построи къща в него. Къщата е вече факт, напълно законна и с АКТ 16.... Последен отговор - 23.01.2019 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори

Закупуване на общинско дворно място без идеални части от право на строеж ? 1.Построен 1984г. с отстъпено право на строеж-НАДСТРОЯВАНЕ трети етаж върху двуетажна жилищна сграда/построена 1961г./, продаден в последствие на трети... Последен отговор - 26.01.2019 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Стоп-капаро Здравейте,имам следния въпрос: Харесах апартамент,подписах споразумение че до 7 дена ще сключим предварителен договор и преведох по банков път 2000лева... Последен отговор - 7.02.2019 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив