Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Предстои ми да закупя имот, но продавачът казва че е без документи, моля за съвет????

21.04.2022 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Предстои ми да закупя инот, но собственика казва че няма нотарялен акт и че не е проблем да се направи договор между двете страни с който ни прехвърля ток вода на наше име и данаците. Въпросът ми е възможно ли е да направим такъв договор?И каква ми е гаранцията че няма да го развалят и след като ремонтираме и вложим вс спестявания в имота да не ни изгонят? И понеже каза че се плаща данък има ли вероятност след като направим този договор че са ни го продали ние да си извадим нотарялен акт?

									Петя

Петя

Отговори (3)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

22.04.2022

Отговор: След като се касае за недвижим имот, силно препоръчително, ако има документи, да бъдат прегледани от адвокат или нотариус. Нотариалният акт установява правото на собственост и ако продавачът не разполага с такъв, не може да Ви прехвърли правото на собственост. Прехвърлянето на правото на собственост върху недвижи имот се извършва с нотариален акт, а не с договор, който е нищожен поради липсата на форма.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

24.04.2022

Отговор: Здравейте Петя!
От това, което сте написали, не става ясно поради каква причина продавачът не разполага с нотариален акт, за това ще Ви отговоря в две хипотези:
1. Ако продавачът не разполага с нотариален акт, защото го е изгубил, или просто не може да го намери, тогава задължително отидете до Служба по вписванията , ако става въпрос за провинцията, или Агенция по вписванията - за София и по ЕГН на собственика може да бъде издаден заверен препис.
2. Ако продавача владее съответния имот от много години и се приема за собственик, тогава задължително ще следва да се обърнете към адвокат, за да може да се обсъдят всички въпроси, касаещи владеене, правно основание на владение и прочие, за да се прецени как да се процедира най- правилно.
3. Това, за което пишете за ток, вода - това са партиди, които след закупуване на имота можете да прехвърлите на свое име.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

25.04.2022

Отговор: Винаги има някакви документи за собственост. За да се даде полезен отговор трябва да се прегледат наличните документи.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Предстои ми да закупя имот, но продавачът казва че е без документи, моля за съвет???? Предстои ми да закупя инот, но собственика казва че няма нотарялен акт и че не е проблем да се направи договор между двете страни с който ни прехвърля... Последен отговор - 25.04.2022 от Кристина Найденова

3 Отговори

Покупка на къща Добър ден , умни и полезни,хопа, благодаря ,че помагате. Въпроса ми е предстои ми покупка на къща в Самоков с Горни Окол. Собственика не желае да пусне... Последен отговор - 15.05.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Изкупуване на дялове от други съсобственици на общ наследствен имот Здравейте, Става въпрос за наследствен имот - неделима къща с двор, в който понастоящем съсобственици се явяваме аз и още няколко роднини. Мога ли да... Последен отговор - 24.04.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Имот на два етажа със статут офис Здравейте! Има е дна обява за продажба на имот на два етажа, но със статут офис.Има възможност да се използва като жилище и то от две семейства. Може ли и... Последен отговор - 28.04.2022 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Предстои ми да закупя имот, но продавачът казва че е без документи, моля за съвет???? Предстои ми да закупя инот, но собственика казва че няма нотарялен акт и че не е проблем да се направи договор между двете страни с който ни прехвърля... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив