Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Покупка на имот от съдя изпълнител

03.10.2020 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Когато се закупува къща от съдя изпълнител и примерно се продава 1/2 от постройка, кояно не може да бъде разделена или няма два входа как се влиза във владение. Съсобсвтвеници със стария собственик на тази част.

									Веселинов

Веселинов

Отговори (3)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

03.10.2020

Отговор: Съгласно чл. 498 ГПК /Гражданско процесуалния кодекс/ купувачът се въвежда във владение на имота от съдебния изпълнител въз основа на влязлото в сила постановление за възлагане.
(2) Въводът се извършва срещу всяко лице, което се намира във владение на имота. То може да се брани само с иск за собственост.За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

04.10.2020

Отговор: Здравейте господин Веселинов!
Когато се купува половината, или 1/2 идеална част от имот, на който половината е била обявена за публична продан , трябва много да внимавате и да следите за следното:
Към тази 1/2 идеална част влизат ли идеалните части от общите части на сградата, като тавански помещения, избени помощения, и около тази сграда, ако има дворно място - може ли от същото да бъдат образувани два парцела.
Много е важно да се консултирате с адвокат, преди да участвате в такава публична продан, защото , ако спечелите в проданта и станете собственик на половината ще бъдете в съсобственост с първоначалния собственик.
Това обстоятелство тормози всеки закупил половина от имот и рано или късно ще поискате да се отделите и да бъдете реален собственик на Вашата половина и тогава ще поискате и дворно място с отделен вход, както и изба и таванско помещение, което означава, че ще трябва да бъде направена СЪДЕБНА ДЕЛБА.
Ето защо, предварително трябва да сте наясно в каква точно половина от имот на публична продан ще участвате.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон за връзка: 0887 201 222
Ето защоЗа контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

05.10.2020

Отговор: Категорично съсобственост.
Отбележете, че в обявлението пише "1/2 идеална част".
Това "идеална" означава съсобственост и проблеми.
Когато пише "реална" (изключително рядко се случва), обикновено е описано по-конкретно - например "източната 1/2 реална част от къща, ...".
Ако купите 1/2 идеална част, НЯМА да бъдете въведен във владение.
Ще трябва да опитате да се разберете с другия съсобственик, което рядко е възможно, или да поискате разпределение на ползването от съда.
Ако и това не проработи - съдебна делба.
Аз, лично, не Ви съветвам да се заемате с подобни процедури - дълги, мъчителни и финансово натоварващи са.

Ако все пак се решите, Ви пожелавам здрави нерви!
И непременно - добър адвокат!

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
0898 20 60 91
0884 94 52 56За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Крайна цена на имот от съдя изпълнител Здравейте, интересува ме при покупка на имот от съдя изпълнител цената на която се провежда търга /публичната продан/ крайна ли е? В обявата на съдя... Последен отговор - 5.10.2020 от Веселинов

5 Отговори

Покупка на имот от съдя изпълнител Когато се закупува къща от съдя изпълнител и примерно се продава 1/2 от постройка, кояно не може да бъде разделена или няма два входа как се влиза във... Последен отговор - 5.10.2020 от адв. Симеонова

3 Отговори

Нотариален акт за постройка. Има някакъв проблем с платформата и немогат да пиша коментари на предходната си тема. Затова пускам нова. Закупих имот с нотариален акт където са... Последен отговор - 30.09.2020 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

имот Имам интерес да закупя общинско жилище на мой близък в София жк.Люлин след като го закупя от общината на негово име той трябва да ми го прехвърли на мен... Последен отговор - 8.12.2020 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Законност на постройка Закупих имот за който получих само нотариален акт без други документи за постройката, която е в него. В документа е описан имота и сградата е описана... Последен отговор - 19.10.2020 от Кристина Найденова

2 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив