Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Владимир Йосифов

20236
точки

Консултант

2472
кредити

Харесвам Лозенец, София

Отговори: 29 Съвети: 12 Посещения:17944
Въпроси: 6 Публикации: 139 Коментари: 5
Website: https://www.facebook.com/VladimirYosifovSofia
Фирма: broker360.bg Още от тази фирма
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/155 - Линк за покана
Дадени отговори: 29
Конфликт на интереси
Здравейте, Бих искала да попитам дали има конфликт на интереси, ако брокерът (страна по сделката) на недвижими имоти е и собственик на имота? В ситуация като тази, редно ли е фирмата, в която работи брокера да получава комисионна за продажбата? Сърдечно благодаря,
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 01.12.2017 Последен отговор: 02.12.2017
 

Отговор на Владимир Йосифов : Здравейте г-жо Костова, зависи. Ако брокерът е създал условия за сделка с висока продажна цена, което се получава след скъпа и трудоемка реклама на имота - да има право на комисионна. В този случай той плаща на агенцията комисионната минус своя процент. А, ако, сделката е извършена от друг брокер на агенцията е коректно той да си получи парите за работата ЗАЩОТО е инвестирал време. ВРЕМЕ ! Времето е пари, дори в България. Ако брокерът - собственик не е искал да плаща комисионна на агетнцията където работи е коректно или да си го продава сам, но тогава не е сигурно дали клиенти на агенцията, където работи щяха да видят неговите обяви, или да го предложи на друга агенция, :), което би било много странно, защото пак щеше да плати комисионна / и то с неговите 30-40-50% / . Преди години рекламирах имот на член на семейството на шефката ми. Бяха учудени, че си поисках парите, но ми ги платиха. Осъзнаха, че това е работа. Много часове работа. Вместо да гледам снукър съм рекламирал имота и то с успех. Е, това е от мен. Поздрави, Владимир Йосифов,

Дата на отговора: 01.12.2017  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Начини за реклама на недвижим имот
Здравейте, бих искал да знам кой е най-ефективния начин за бърза продажба на недвижим имот. Мои приятели пускаха обяви по вестници и сайтове, но като че ли не са много доволни. Виждам, че има и такива, които лепят обяви по улиците, но не смятам, че и това е добро. Споделете начини за реклама и степента им на ефективност?
Раздел:

Продажба на имот

Зададен на: 17.01.2011 Последен отговор: 05.12.2015
 

Отговор на Владимир Йосифов : Вижте:

Дата на отговора: 05.12.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Проблем с покрива
Покрива тече и се нуждае от ремонт, но някой хора от етажната собственост отказват да платят въпреки че това са общи части. Как могат да бъдат принудени да платят?
Раздел:

Ремонти

Населено място:

София

Зададен на: 07.11.2015 Последен отговор: 09.11.2015
 

Отговор на Владимир Йосифов : Осъдете ги и поискайте да купите таваните им . Ако Съдът разреши да купите таваните им ще ремонтирате покрива и ще ползвате таваните като общи части ... Тоест, може да ги ремонтирате и да ги давате под наем . Лесно е . В Европа сме. Съдиите са разумни хора и ще помогнат на коректните граждани ...

Дата на отговора: 07.11.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
изчезнала страна по сделка
Здарвейте! Имам следния проблем- подписах предварителен договор с една жена преди три седмици, тя ми даде малка част от сумата, започнахме да вадим документи, уговорихме заедно с нея час при нотариус и тя изчезна. Спря да си вдига телефона, не ми връща обаждане, не дойде в уречения час при нотариуса. Как да постъпя от тук натам ? В договора ни пише, че до 1 април трябва да се финализира сделката в противен случай не изправната страна губи сумата дадена по тоя договор. Да но дали трябва аз по някакъв начин да я уведомя за това ,че пак пускам имота в продажба? Има ли някакво законово действие в случая, което аз трябва да извърша за да ми е чиста съвестта и за да не ни съди после тя?
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

София

Зададен на: 16.03.2015 Последен отговор: 16.03.2015
 

Отговор на Владимир Йосифов : Има коректни хора !

Дата на отговора: 16.03.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
освобождаване на квартира
На квартира съм - без договор с наемодателя, без каквото и да било черно на бяло. Договор е сключил съквартирантът ми чрез агенция за недвижими имоти. Поради получили се финансови недоразумения (между мен и съквартиранта) реших да напусна квартирата. Необходимо ли е да подпишем двамата някакъв документ, че към момента на освобождаване нямаме финансови, материални и всякакви други претенции един към друг с цел пресичане на евентуални бъдещи искания... СПЕШЕН МИ Е ОТГОВОРА! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Раздел:

Правни казуси

Зададен на: 24.01.2015 Последен отговор: 24.01.2015
 

Отговор на Владимир Йосифов : Да, г-н Йонов, така е . Странно е, че адвокат Иванов не коментира човешките отношения. Според мен трябваше да ги добави ... --- От години викам в Интернет, че личността на наемодателя и наемодателя е ВАЖНА . Животът рано или късно ги разделя и още при стартиране на отношенията между тях трябва да е ясно как ще се разделят. Възпитанието е ВАЖНО за пазар наеми !!!

Дата на отговора: 24.01.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив