Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Емилиян Кърчев

6967
точки

Брокер

206
кредити

Предложението е наше, а решението Ваше !!!

Отговори: 239 Съвети: 10 Посещения:11086
Въпроси: 0 Публикации: 8 Коментари: 0
Website: http://www.energyaudit.bg
Фирма: Ай БИ БИ ЕС EООД Още от тази фирма
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/142 - Линк за покана
Дадени отговори: 239
когато няма отговор на жалба
Здравейте,подала съм жалби на 25.05 2015 г. до ОСЗГ гр.Варна и до Директор дирекция Местни данъци и такси гр.Варна.Минава вече почти месец,но отговор ми се струва , че няма да получа-какво да предприема.
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

Варна

Зададен на: 21.06.2015 Последен отговор: 23.06.2015
 

Отговор на Емилиян Кърчев : Изчакайте да мине месеца от когато сте подали жалбата и ако не получите отговор идете на място с входящият си номер и направете справка защо нямате отговор. Успех.

Дата на отговора: 23.06.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Данък второ жилище
Придобих апартамент по наследство,на който не са плащани данъци от 2010 г.За периода 2010-2015 са ми начисили пълен размер на данъка(понеже било второ жилище).Редно ли е това?За този период жилището е било основно за баба ми-става второ за мен от април2015.
Раздел:

Данъци и такси

Населено място:

Русе

Зададен на: 18.06.2015 Последен отговор: 23.06.2015
 

Отговор на Емилиян Кърчев : В 2015 год., когато сте станал наследник на това жилище, трябва да декларирате това обстоятелство с подаване на декларация по чл. 14 от ЗМДТ и Вашето задължение за данък за второ жилище трябва да е от 2015 год. За периода 2010-2015 задължение за плащане на данъка е на баба Ви и тя ако няма възможност да го плати Вие може да го платите от нейно име. Проверете, какво и как е деклариран този имот в общината.Успех.

Дата на отговора: 23.06.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покупка на имот с ипотека
Имам интерес към жилище,което има ипотека.Жилището има само една ипотека към банка. Как става закупуването на такъв имот и то да е безопасно за мен като бъдещ собственик? Благодаря предварително!
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

Пловдив

Зададен на: 21.06.2015 Последен отговор: 23.06.2015
 

Отговор на Емилиян Кърчев : Купуването на имот с ипотека е напълно безопасно и даже във Ваш интерес, тъй като преди да го купи и да се ипотекира апартамента, банката е проверила имота за всякакви тежести и измамата с такъв имот е сведем до минимум. Хубаво е да се обърнете към професионална фирма, която да Ви съдейства по покупката на имота, а още по-добре е да го проверите и за скрити дефекти. Иначе закупуването на такъв и всякакъв друг имот става със сключването на договор в който да се уточнят условията по покупко продажбата и ваденето на различни документи за тежести, данъчни задължения и други докоменти в зависимост от това с кредит ли ще се купува или с налични средства. Успех.

Дата на отговора: 23.06.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Проблем с некоректни наематели
Имах наематели майка и дъщеря, които идват от Гърция. Платиха си първия наем и спряха защото намерили си работа, но той задържал първите заплати, после едната се разболя и ред други причини. През април ги помолих да се изнесат, защото явно няма да ми платят. Изнесоха се тайно. При връщането на ключа ми го дадоха пред блока и буквално избягаха. Оставиха ми сметки за ток и вода и сега твърдят, че са ми плащали наема. Какво мога да направя. Апартамента буквално е неизползваем.
Раздел:

Наем

Населено място:

Враца

Зададен на: 21.06.2015 Последен отговор: 23.06.2015
 

Отговор на Емилиян Кърчев : Ако имате договор с тези наематели и сте си защитили правата в него може да направите нещо, но ако нямате ще пиете една студена вода и това ще Вие за урок следващият път да ползвате професионална фирма при отдаване на жилището под наем. Те знаят как да Ви защитат правата.

Дата на отговора: 23.06.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покупка на апартамент
Купувам апартамент, сделката се очертава да се изповяда на цената на данъчната оценка, като продавача иска парите да се преведат непосредствено преди изповядване на сделката, както следва: сумата за изповядване на сделката на данъчна оценка да се преведе по сметка на продавача, а останалата сумата до пазарната да се преведе по сметка на фирма на бащата на продавача.(Уточнили сме разходите по изповядване на сделката да са за моя сметка). Сумата до пазарната цена, която превеждам на фирмата на бащата на продавача, ще се преведе с основание захранване, това може ли после да ми създаде някакви проблеми?(НАП и др.)
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 22.06.2015 Последен отговор: 23.06.2015
 

Отговор на Емилиян Кърчев : Може да Ви създаде проблеми, тъй като това е доказателство за укриване на данъци. Ако изповядате сделката на реалната цена данъка по прехвърлянето ще е по висок от колкото по данъчна оценка. Вие като какъв ще захраните сметката на тази фирма. Захранването може да стане само от собственика на фирмата или от упълномощено от него като служител лице за да е законно. При банковият превод остават следи, които после могат да се обърнат срещу Вас. Решението е да му дадете парите в брой, а той да си захрани сам сметката. Това се прави с анекс към договора, който е само за между Вас, но и Вие да имате сигурност, като му давате тези пари в брой. Значи правите договор за апартамента за цена по данъчна оценка и анекс към договора за останалата сума до пазарната цена в който ще опишите, че сумата ще се даде в брой след изповядване на сделката например при нотариуса. Хубаво е преди покупка да проверите апартамента за скрити дефекти. Успех.

Дата на отговора: 23.06.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив