Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Издаване на постановление за възлагане на имот от ЧСИ

20.06.2019 - Покупка на имот - 4 Отговори     (0)

Участвах в публична продан на земеделски имот. В районния съд беше подписан протокол в който бе посочено, че аз съм определен за купувач, предвид посочената от мен най-висока цена.
Внесох по сметка на ЧСИ, в едноседмичен срок цялата сума за имота.
Не ми е даден никакъв документ, освен платежното нареждане за сумата, която съм внесъл по сметката на ЧСИ.
Вече шести месец ЧСИ ми отговаря, че има заведено дело в районния съд и няма никаква информация за хода на делото.
Какво да предприема?

									Здравко Алексиев

Здравко Алексиев Друго
София

Отговори (4)    Коментара (4)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

20.06.2019

Отговор: Съгласно чл. 496, ал. 1 от ГПК - когато лицето, обявено за купувач внесе в срок дължимата сума, съдебният изпълнител му възлага имота с постановление. Постановлението за възлагане може да бъде обжалвано чрез ЧСИ до окръжния съд, вероятно поради тази причина съдебният изпълнител няма информация по делото. Препоръчвам адвокат да провери в окръжния съд какво е развитието на делото.


За контакти

											Здравко Алексиев

Здравко Алексиев

21.06.2019

Коментар: Благодаря за отговора Адвокат Николина Митова, но съгласно чл. 437, ал. 4 съда трябва да се произнесе в едномесечен срок, а вече минаха 6 месеца и няма никаква информация за решението му т.е. на съда. А, още по-подозрително за мен е, че и съдебния изпълнител (по негови думи) няма информация.


За контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

21.06.2019

Отговор: Цитираният от Вас едномесечен срок е инструктивен за постановяване на съдебно решение, като по правило съдиите, особено с оглед на натовареността си, не се съобразяват с този срок.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

23.06.2019

Най-добър отговор*: Здравейте господин Алексиев!
Постановлението за възлагане на имота може да се обжалва от длъжника пред въззивната инстанция, т.е. Окръжния съд, което навежда на мисълта, че най-вероятно делото е по жалба на длъжника във въззивния окръжен съд, а не районния, както Вие смятате.
Следва да се изчака произнасяне на съда.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Здравко Алексиев

Здравко Алексиев

24.06.2019

Коментар: Благодаря за отговорите.


За контакти

											Здравко Алексиев

Здравко Алексиев

26.02.2021

Коментар: Здравейте,
Благодаря за компетентните отговори.
Исках само да Ви уведомя, че след спечелена първа инстанция (видях решението с очите си), на втора загубих. За съжаление, адвокатът ми се е договорил с ответната страна зад гърба ми. Така, че пих една студена вода.За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

28.02.2021

Отговор: Здравейте господин Алексиев!
Съгласно ГПК, ако според собственика на имота/ длъжника/ са били допуснати процесуални нарушения - той има право на обжалване пред Окръжния , или за София - СГС. Точно това е и причината, поради което ЧСИ не се произнася с постановление.
Но, Вие съобщавате за заведено дело в РАЙОНЕН СЪД. Това вече е нещо различно от ОБЖАЛВАНЕ на постановление за възлагане на имот.
Ако, това действително е така, най-вероятното е да е бил заведен иск от длъжника по чл.424, ал.1 от ГПК и аз Ви моля да проверите по ЕГН на длъжника в съответния районен съд какво дело е заведено.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222;За контакти

											Здравко Алексиев

Здравко Алексиев

04.03.2021

Коментар: Здравейте адв. Чанкова!
Да заведен е бил иск от длъжника по чл.424, ал.1 от ГПК.За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на имот и паркомясто Имам интерес към покупка на апартамент от собственик, който е придобил апартамента през 2019 година от строителя. Това, което ме притеснява, е че в... Последен отговор - 12.12.2023 от адв. Симеонова

3 Отговори

Закупуване на имот в строителство Подписал съм предварителен договор за покупка на имот в строителство през октомври 2021 г. В договора няма клауза за плащане на допълнителни средства... Последен отговор - 24.12.2023 от Кристина Найденова

2 Отговори

Значение на Земеделска земя, която попада в 'Жилищна зона с преобладаващо... Здравейте! Харесали сме си имот с описанието във въпроса ми по-горе. Тъй като не разбирам какво точно значи - хем е земеделска земя, хем пък попада в зона... Последен отговор - 16.02.2024 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Покупка на къща върху общинска земя Здравейте, имам намерение да закупя къща построена върху общинска земя. Къщата е наследена от две сестри, в момента се стопанисва от семеен приятел(... Последен отговор - 23.09.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here Задайте въпросаAre you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив