Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Издаване на постановление за възлагане на имот от ЧСИ

20.06.2019 - Покупка на имот - 4 Отговори     (0)

Участвах в публична продан на земеделски имот. В районния съд беше подписан протокол в който бе посочено, че аз съм определен за купувач, предвид посочената от мен най-висока цена.
Внесох по сметка на ЧСИ, в едноседмичен срок цялата сума за имота.
Не ми е даден никакъв документ, освен платежното нареждане за сумата, която съм внесъл по сметката на ЧСИ.
Вече шести месец ЧСИ ми отговаря, че има заведено дело в районния съд и няма никаква информация за хода на делото.
Какво да предприема?

									Здравко Алексиев

Здравко Алексиев Друго
София

Отговори (4)    Коментара (4)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

20.06.2019

Отговор: Съгласно чл. 496, ал. 1 от ГПК - когато лицето, обявено за купувач внесе в срок дължимата сума, съдебният изпълнител му възлага имота с постановление. Постановлението за възлагане може да бъде обжалвано чрез ЧСИ до окръжния съд, вероятно поради тази причина съдебният изпълнител няма информация по делото. Препоръчвам адвокат да провери в окръжния съд какво е развитието на делото.


За контакти

											Здравко Алексиев

Здравко Алексиев

21.06.2019

Коментар: Благодаря за отговора Адвокат Николина Митова, но съгласно чл. 437, ал. 4 съда трябва да се произнесе в едномесечен срок, а вече минаха 6 месеца и няма никаква информация за решението му т.е. на съда. А, още по-подозрително за мен е, че и съдебния изпълнител (по негови думи) няма информация.


За контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

21.06.2019

Отговор: Цитираният от Вас едномесечен срок е инструктивен за постановяване на съдебно решение, като по правило съдиите, особено с оглед на натовареността си, не се съобразяват с този срок.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

23.06.2019

Най-добър отговор*: Здравейте господин Алексиев!
Постановлението за възлагане на имота може да се обжалва от длъжника пред въззивната инстанция, т.е. Окръжния съд, което навежда на мисълта, че най-вероятно делото е по жалба на длъжника във въззивния окръжен съд, а не районния, както Вие смятате.
Следва да се изчака произнасяне на съда.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Здравко Алексиев

Здравко Алексиев

24.06.2019

Коментар: Благодаря за отговорите.


За контакти

											Здравко Алексиев

Здравко Алексиев

26.02.2021

Коментар: Здравейте,
Благодаря за компетентните отговори.
Исках само да Ви уведомя, че след спечелена първа инстанция (видях решението с очите си), на втора загубих. За съжаление, адвокатът ми се е договорил с ответната страна зад гърба ми. Така, че пих една студена вода.За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

28.02.2021

Отговор: Здравейте господин Алексиев!
Съгласно ГПК, ако според собственика на имота/ длъжника/ са били допуснати процесуални нарушения - той има право на обжалване пред Окръжния , или за София - СГС. Точно това е и причината, поради което ЧСИ не се произнася с постановление.
Но, Вие съобщавате за заведено дело в РАЙОНЕН СЪД. Това вече е нещо различно от ОБЖАЛВАНЕ на постановление за възлагане на имот.
Ако, това действително е така, най-вероятното е да е бил заведен иск от длъжника по чл.424, ал.1 от ГПК и аз Ви моля да проверите по ЕГН на длъжника в съответния районен съд какво дело е заведено.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222;За контакти

											Здравко Алексиев

Здравко Алексиев

04.03.2021

Коментар: Здравейте адв. Чанкова!
Да заведен е бил иск от длъжника по чл.424, ал.1 от ГПК.За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на парцел с разминаване регулация-кадастър Здравейте, Интересува ме дали може да се изповяда сделка при покупка на УПИ при положение, че се разминават кадастър-регулация и крие ли големи... Последен отговор - 19.09.2021 от адв.Галина Чанкова

5 Отговори

Узаконяване на място зад блока Здравейте! Искам да си узаконя място зад блока за гаражна клетка. Какво трябва да направя? Къде трябва да отида? Какви документи са ми необходим? Колко... Последен отговор - 19.09.2021 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Непълен нотариален акт Здравейте, искам да закупя стара къща с дворно място, в нотариалния акт на която е записано че собственика купува "застроена и незастроена площ ххх... Последен отговор - 22.07.2021 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

Покупка на имот Миналата година август месец /08.2020година/ ,закупих вилен парцел с вилна сграда. След изповядване на сделката попитах при нотариуса секретарките дали... Последен отговор - 21.07.2021 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Разлика в натуралния акт и скица Здравейте, искам да закупя имот в нотариалния акт на който е записано че е с площ 1000 кв.м, по кадастрална карта с площ от 1350 кв.м..... От общината казват че... Последен отговор - 5.08.2021 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив