Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Бутане на незаконна къща?

03.12.2010 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Преди време си закупих 1/2 идеална част от парцел в едно от селата на софийското околовръстно, съсобствениците ми са ниско интелигентни хора, ни се водят но се карат. Както и да е. Съдът отсъди, че имотът е делим, аз направих проект за изменение, има съдебно решение и получавам 400 кв.м. парцел. Господата съсобственици се крият и вече шест месеца не могат да ги уведомят за решението, а аз и не давам зор, защото не ми е необходим в момента и имам други приоритети. Това като въведение.
Реално въпросът ми е следния - съсобствениците имат изградена незаконна къща, която е в не добър вид и не подлежи на узаконяване. Сега покрай акцията с бутането на незаконни постройки, дали да пусна сигнал, за да може когато тръгна да продавам парцела да не са вътре и да говорят глупусти на потенциалните купувачи, а и не изглеждат особено добри съседи, което ще намали печалбите ми. От друга страна са много бедни и на 60/70кв.м. живеят пет човека плюс бебе и от морална гледна точка не ми се иска да съм причината да излезнат на улицата въпреки всичките им гадости, които изтърпях. А и с бутането, понеже не съм сигурен къде ще отидат, може да опънат палатка или каравана докато вдигнат нещо, което също няма да е добре за продажбата.
Трябва да се има впредвид, че съм добронамерен човек и съм изчерпил всички дипломатични и рационални подходи с цел договаряне.

									Георги Палпурин

Георги Палпурин Консултант
София

Отговори (3)   

											Димитър Велков

Димитър Велков

03.12.2010

Отговор: Чисто юридическият път е ясен - молба в общината. Но Вие сам казахте, че сте добронамерен и за момента имотът не Ви е приоритет. Лично аз бих изчакал известно време.


За повече информация: http://biznesimoti.com | За контакти

											Младен Садинов

Младен Садинов

06.12.2010

Отговор: Нали се сещате, че като собственик на 1/2 ид.ч. Вие сте собственик и на 1/2 от незаконната постройка? /След като е незаконна, значи няма документи за нея и съсобствениците не могат да докажат, че е само тяхна!/ В този случай във Ваш интерес е да предприемете действия за доброволно премахване!


За контакти

											Димитър

Димитър

10.12.2010

Отговор: Здравейте,
Не зная с какви съсобственици си имате работа, но в момента цените, на които се продава и без това не са върха на пазара, така че щом нямате спешна нужда от продажбата на този парцел, по - добре изчакайте.
Мисля, че в момента за едно бедно семейство, на фона на състоянието на пазара на труда и увеличаващите се безработни, ще бъде още по-трудно да вдига нова къща, изчаквайки във временно убежище. Ако сега предприемете действия, мисля че ще е още по-голяма вероятността да станете свидетел на драма, която да Ви натовари емоционално (и финансово, като се затрудни бутането на къщата и продажбата на парцела).

Защо не опитате нещо алтернативно - ако имате възможност да изкупите техния дял, предложете им място, на което да се преместят (стига условията да удоволетворяват Вас и тях).
Или друг подобен вариант, който обаче е по-трудно осъществим. Намерете собственик на място с незаконна къща (ще е по-евтин парцела като цяло), който да се съгласи да замени своя имот за частта на Вашите съсобсвеници. Ако неговият имот е по-трудно продаваем, заради по-лоша локация и по-малка площ и желае да направи едно добро дело, настанявайки съсобствениците Ви, ще има основания да се съгласи. Тогава на Вашият парцел ще падне емоционалната тежест и ще бъде продаден на реална цена. (и всички ще бъдат доволни :) )За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

плащане на брокер на недвижим имот Здравейте, интересувам се по кой закон или наредба дължа възнаграждение на брокер , който не съм наемала аз, а продавача на недвижим имот? Брокера е... Последен отговор - 24.04.2024 от Мария

5 Отговори

Стъпки към придобиване на имот с ипотека Здравейте дали е правилен подхода ми да не се свързвам първо с агенция а с кредитен консултант който да ми договори най изгодната оферта от банките за... Последен отговор - 12.05.2024 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Закупуване на имот в строителство Подписал съм предварителен договор за покупка на имот в строителство през октомври 2021 г. В договора няма клауза за плащане на допълнителни средства... Последен отговор - 24.12.2023 от Кристина Найденова

2 Отговори

Покупка на къща върху общинска земя Здравейте, имам намерение да закупя къща построена върху общинска земя. Къщата е наследена от две сестри, в момента се стопанисва от семеен приятел(... Последен отговор - 23.09.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here Задайте въпросаAre you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив