Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Зададени въпроси - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Росица

162
точки

 

158
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:841
Въпроси: 3 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/6904 - Линк за покана
Зададени въпроси: 3
Идеални части и данъчна оценка
Закупувам имот с документ Протокол за делба, в който е описано че имота е 2 помещения с пространство 108,88 куб.м. /което като се сметне излиза 45 кв., колкото е в действителност/, заедно с 1.6% идеални части от дворното място върху което е построена, съставляващо пл.1, кв.132 /стар 129-а/, местността ... (от "съставляващо" не разбрах какво е описано). По данъчна оценка имаме постройка 25,5 кв.м и земя 25,5 кв.м и имаме кадастрална скица където площта е 45 кв.м постройка. Брокерите обясниха че ще изкарат нова данъчна оценка в която ще се коригира квадратурата на постройката и ще получим данъчна оценка за 45 кв.м постройка и зема 25,5 кв.м. Въпроса ми е реално аз като го купя ще имам ли някакви части от земята и какви, идеални части или не и колко кв.м.. Другия ми въпрос на който и брокерите не можаха да ми отговорят как по данъчна оценка имам 25,5 кв.м. като от протокола този 1,6% идват около 3 кв.м. в крайна сметка трябва ли да плащам данъци на земята, моя ли ще е ако плащам?
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 19.01.2018 Последен отговор: 20.01.2018

Отговорено преди 7 год. от Росица

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Покупка с протокол за делба
Здравейте, предстои ми закупуване на постройка в двор на къща, направихме среща със собствениците и брокерите и оставихме депозит. Като документи те имат само Протокола за делба, данъчна оценка и скица от кадастъра, в последствие мои познати ми казаха, че е възможно да си закупувам сграда която е незаконна и нямам право да я ползвам, с което силно ме притесниха. Въпроса ми е как мога да разбера дали е законна постройката, собствениците нямат предходен документ за собственост преди делбата, обясняват ми че навремето не е имало и този протокол играел ролята на нот. акт, но от всичко което изчетох разбирам че не е така, посъветвайте ме как да постъпя и ако се окаже че не е законно и не мога да го ползвам имам ли право да си върна депозита?
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 20.01.2018 Последен отговор: 20.01.2018

Отговорено преди 7 год. от Росица

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
От скосен към плосък покрив
Здравейте, сега закупувам постройка разположена в двор долепена е за къщата, някога е било дърводелна интересувам се като в момента е със скосен таван с греди който е за смяна, а аз искам като го сменям да го направя плосък и да го ползвам като веранда дали ако го направя плоча ми трябват някакви разрешителни или мога да действам директно и същото нещо ако го правя плосък, но без плоча а с дървена конструкция дали и за това ще ми трябват някакви разрешителни? Постройката е 45 квадрата тухлена, има нотариален акт в кадастъра мисля че е нанесена като промишлено помещение.
Раздел:

Ремонти

Населено място:

София

Зададен на: 13.01.2018 Последен отговор: 17.01.2018

Отговорено преди 7 год. от Адвокат Николина Митова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив