Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Продажбата на недвижим имот може да бъде лесна, но и много трудна задача. В зависимост от конкретния клиент може да се наложи да се използват едни или други техники. Има и общоприети правила, които могат значително да подпомогнат мисията ви да се разделите с нежеланото жилище.

 
На първо място е важно да бъдете неутрални. Хубаво е да обичате дома си, но не и когато искате да се разделите с него. Всякаква персонализация на стаи и места в дома е нежелателна. Заложете на по-стандарни и неутрални цветове и мебели.
 
Повечето не винаги е плюс. Да, това е вярно за обзавеждането в къща за продан. Често хората се интересуват единствено от пространството в жилището и си мислят как могат да го пригодят към собствените си нужди. Те нямат нужда от мебелите или идеите ви, колкото и хубави да са те.
 
Ароматът! Трета важна стъпка към успешната сделка. Някои твърдят, че ароматът на прясноизпечен хляб води до сделка в 9 от 10 случая. Нашият съвет е да заложите на нещо свежо. Подобен аромат води на мисълта, че купувачът се сдобива с нещо ново.
 
Обърнете внимание на детайлите. Не е приятно, ако нещо дребно като повредени вратични на шкафове или изгоряла крушка провали сделката.
 
Важно е входът на вашето жилище да изглежда добре, а не само вътрешността му.
 
Накрая, уверете се, че всичко изглежда и работи добре преди да предложите жилището си на други хора. Това е стока и за нея важат всички познати правила в търговията.

Коментара : (2)

Добави коментар
Мар 11, 2011  

1. Ако са стари мебели по-добре ги изхвърлете.
2. Когато няма мебели изглежда по просторно.
3. Не можете да уцелите вкуса на купувача за да оставите каквите и да мебели дори и нови, продававе недвижимо а не движимо. много често продавачи завишават цената само заради ненужни мебели. Консултанта е човека който ще Ви каже кое как ще стане.
В повечето случай. Въпрос на добър избор!

инж. Петър ПетровСеп 25, 2011  

Доверете се САМО НА ЕДНА АГЕНЦИЯ ИЛИ БРОКЕР.
Ако собственикът постъпи по този начин вероятността да се продаде жилището се увеличава в пъти.Спестяват се разходки от екскурзианти, които само обикалят жилища и се правят на купувачи, брокерът знае какъв компромис с цената може да направи и как да прецени кои са сериозните купувачи.
Направете освежителен ремонт - едно боядисване на стените и таваните може много да допринесе за лесното продаване на имота ви.
Отстранете дребните повреди - това е нещо, което не струва много пари, а прави огромно впечатление.
Имах случай на продажба на жилище, при което имаше отстранени течове, но по стените още личаха старите петна. На всички купувачи това им правеше огромно впечатление и ги притесняваше. Посъветвах собственика да направи освежителен ремонт и още на следващия купувач имота се продаде.
Всичко е в детайлите.

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив