Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Закупуване на общинско дворно място без идеални части от право на строеж ?

24.01.2019 - Покупка на имот - 1 Отговори     (0)

1.Построен 1984г. с отстъпено право на строеж-НАДСТРОЯВАНЕ трети етаж върху двуетажна жилищна сграда/построена 1961г./, продаден в последствие на трети лица 2003г.
2. Собствениците на първи и втори жилищен етаж – притежават по акт за собственост посочените първи и втори етаж и по ½ ИДЕАЛНИ ЧАСТИ ОТ ПЛАТЕНОТО ПРИЗНАТО ПРАВО ЗА СТРОЕЖ за целия общински имот от 1960 г. и нотариално заверен договор за делба от 1994 год. за посочените притежавани идеални части от това право .
3.Собствениците на първи и втори етаж подават молба до общината за закупуване на по 1/2 част от дворното място.Собствениците на трети етаж подават молба за закупуване на 1/3 част от това място.Общината решава да продаде по 1/3 част на собствениците и на трите етажа.Притежателите на трети етаж имат само отстъпено право на строеж –НАДСТРОЯВАНЕ по НА , а не дарено или продадено право на строеж,което задължително е посочено в нотариалните актове на собствениците на първи и втори етаж притежаващи по ½ идеални части .

									Ели

Ели

Отговори (1)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

26.01.2019

Отговор: Здравейте Ели!
казусът, който сте описала не е никак лесен, нито пък изнесената фактологоия е малка, а в заключение липсва питане, или, ако се приеме, че питането е във формулировката на въпроса, то не става ясно по принцип ли се интересувате , за да Ви се отговори, или от изнесената фактология , въпросът се отнася за някой от съсобствениците.
Моят съвет е, че при такива казуси, където са следвали във времето не една извършвани сделки - както разпоредителни, така и на управление, с копие от всички документи отивате при адвокат на место и се започва обсъждане на казуса по фактите във времето.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Протокол за оглед на недвижим имот Здравейте! Преди време си харесахме обява за апартамент от интернет и се обадихме на брокера за оглед. При огледа ни бе връчен Протокол за оглед,който... Последен отговор - 15.02.2019 от Кристина Найденова

2 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - 23.01.2019 от адв. Симеонова

1 Отговори

Нотариален акт за новопостроена къща Здравейте, казусът е следният: През 2015г. закупихме празен парцел с идеята да се построи къща в него. Къщата е вече факт, напълно законна и с АКТ 16.... Последен отговор - 23.01.2019 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори

Закупуване на общинско дворно място без идеални части от право на строеж ? 1.Построен 1984г. с отстъпено право на строеж-НАДСТРОЯВАНЕ трети етаж върху двуетажна жилищна сграда/построена 1961г./, продаден в последствие на трети... Последен отговор - 26.01.2019 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Стоп-капаро Здравейте,имам следния въпрос: Харесах апартамент,подписах споразумение че до 7 дена ще сключим предварителен договор и преведох по банков път 2000лева... Последен отговор - 7.02.2019 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив