Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

вдигане на възбрана

20.11.2021 - Покупка на имот - 4 Отговори     (0)

Срок за вдигане на възбрана ?
Имам питане относно какъв е срока по закон Ч.С.И да махне възбраната върху имот.

2018г. купувам от баба си следния недвижим имот който има възбрана. Бабата е длъжника към Застрахователна акционерно дружество Армеец ад, Гр.София. Вече внесохме цялата сума по банков път на частен съдебен изпълнител като беше описано всички такси и разноски нейни.
Като посочваме длъжника бабата три имена и номер на делото и цялата сума която внесохме по банкова сметка на частен съдебен изпълнител. След като всичко е платено колко време е нужно да премахнат възбраната на имота. ? Като ги помолих да бъде с приоритет.

Само да подчертая че други тежести на имота няма.Преди да внесем сумата направихме справка по службата по вписванията на лице. От моя страна като собственик на имота няма.Освен само на бабата към Застрахователна акционерно дружество Армеец ад, Гр.София.

									kibiraa

kibiraa Друго
Плевен

Отговори (4)    Коментара (4)

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

20.11.2021

Отговор: Здравейте!
Конкретен срок , примерно 3- дневен , или 7- дневен и прочие няма посочен в ГПК, в който да бъде вдигната възбраната. Приема се, че след като сте депозирали молба с такова искане до ЧСИ, следва в приемлив срок да бъде вдигната възбраната и прекратено изпълнителното производство.
Ако считате, че срокът минава повече от 1 месец и е налице бездействие от страна на ЧСИ - пуснете втора молба със същото искане. Важно, задължително условие е при депозиране на молбата до ЧСИ да представите копие от квитанция, банково бордеро за изплатена сума към взискателя.
На практика обаче се чака не малко време и въпреки Тълкувателното решение на ВКС нещата не се урегулираха коректно, защото ще следва да бъде извършено и заличаване на възбраната в Агенцията по вписванията, но това е пътя.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

											kibiraa

kibiraa

20.11.2021

Коментар: Да разбирам ли че възбраната ще бъде вдигната След като всичко е за платено ? може ли нещо да се обърка. Имота ще се продава и съм взел капаро от купувача за да оправя възбраната на имота и да изкарам скица и данъчна оценка.Разбира се имаме предварителен договор покупка продажба вътре е ясно описано какви пари ми е дал и за какво точно за погасяване на задължения към чси номер на делото дата и три име на бабата.Разбира се вътре е посочено че имам и срок за 1 месец. Никога не сме прави ли тия неща и е нормално да се притеснявам.Парите са преведе ни на частен изпълнител по банков път. От чси питах трябва ли да подам нещо като молба те казаха че ще изпратят писмо до Агенцията по вписванията. други ми викат че трябва да подам молба в имотния регистър или най добре да чакам да ми звъннат.


За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

21.11.2021

Отговор: Здравейте!

Договорили сте твърде кратък срок. Ако е възможно, предоговорете го.
И задължително идете на място, настоявайте, борете се!
Не чакайте да Ви звъннат или каквото и да било друго, което изисква действия на ЧСИ или администрацията. Те не са ангажирани със законов срок, за това може и доста да се забавят.
Идете на място и настоявайте, молете, питайте с какво може да помогнете...
Стискам Ви палци да влезете в срока!

С поздрав: адв. Симеонова
0884945256За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											kibiraa

kibiraa

28.11.2021

Коментар: Здравейте от нова и Благодаря за коментарите.

Днес звънях в имотния регистър да попитам дали възбраната на имота е заличена.От там ми казаха че възбраната все още не е заличена.

След това звъннах в кантората на частният съдебен изпълнител от там ми казаха че трябва взискателя(те) да отговори към ЧСИ че получили сумата.

Та въпроса ми е има ли срок, който да задължи ЧСИ да извърши разпределението и да преведе парите на взискателя? В моят случай ЧСИ ми казаха че трябва взискателя да изпрати отговор към ЧСИ че си е получил парите.И след това процедурата за вдигане за възбраната на имота и банкови сметки.

След като всичко е платено защо съдебният изпълнител не вдигне възбраната на имота.?

Превода за погасяване на задълженията внесохме парите на 17.11.2021г.
Парите са постъпили към частния съдебен изпълнител на 19.11.2021г.

Изпълнителен лист е от дата 07.09.2016г.От София. Софийски градски съд. До колкото разбирам бабата дължи пари на юрисконсулт възнаграждение.Този изпълнителен лист се издаде на ..ЗАД АРМЕЕЦ АД. Частният съдебен изпълнител възлага възбраната на банкови сметки и имота на 19.02.2018г.

Само да спомена че частният изпълнител и къщата са в 2-различни района.

Ще съм благодарен някой сподели мнение.За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

28.11.2021

Отговор: Здравейте!
Разбирам притесненията Ви, но Вие действително очаквате светкавични реакции.
Писах Ви вече - по телефона работа едва ли ще свършите. Особен пък в кратките срокове, които сте си определили.
Идете на място, настоявайте.
При така създалата се ситуация, отидете първо в "Армеец" и настоявайте за писмо от там до ЧСИ. Ако се налага, платете куриерската услуга, за да стане бързо.
После - обратно при ЧСИ.
И, не, няма срок за заличаване на забраната, за това е нужно Вие да настоявате и да се борите да се случи възможно най-скоро.
Ако оставите на тях, ще чакате поне до края на януари, според мен. А, предполагам, искате да изповядате сделката по предварителния договор преди Нова година, най-малко заради данъчната оценка.
Ако е така - борете се. Не разчитайте на законовите срокове, дори където ги има. И в такива случаи не се спазват, а пък когато не са определени... Понякога минават няколко месеца преди да се извърши съответното действие.

Кой е ЧСИ, впрочем?

С поздрав: адв. Симеонова
0884945256За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											kibiraa

kibiraa

28.11.2021

Коментар: Частен съдебен изпълнител рег.815 Татяна Кирилова. Район на действие окръжен съд-Гр.Плевен.

Да така се разбрахме се купувача до месец да стане зделката пред нотариуса.

Но какво мога да на правя аз като не съм длъжника.Какво трябва да изпратя до Зад Армеец

Имам само копие от изпълнителния лист и препис от съдебен изпълнител ПОКАНА За доброволно изпълнение номер на делото и платежно нареждане сумата която сме внесели. Като имам и малка сума който сме внесели при ЧСИ. Квитанция Татяна Кирилова.Но по голямата сума е по банковата сметка на ЧСИ.За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

28.11.2021

Отговор: Няма значение, че не сте длъжник.
Просто обяснете на взискателя, че имате нужда от потвърждение СПЕШНО!
И ги помолете. Най-добре на място, за да проследите какво и как се случва. Възможно е дори да не е направен преводът от ЧСИ към взискателя. Ако се окаже така - веднага обратно при ЧСИ и настоявайте да направят онлайн превод, като го пуснат RINGS.
Всяко чакане и отлагане може да Ви струва много.
За това не изпращайте, а идете на място. Ако се налага, дори в София.
Интересът е изцяло Ваш!

С поздрав: адв. СимеоноваЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											kibiraa

kibiraa

28.11.2021

Коментар: Благодаря за съдействието


За контакти

Тагове

срок
  
вдигане
  
възбрана
  
срока
  

възбраната

  
имот
  
2018г
  
бабата
  
длъжника
  
застрахователна
  
акционерно
  
дружество
  
армеец
  
софия
  
вече
  
внесохме
  
цялата
  
сума
  
банков
  
частен
  
съдебен
  

изпълнител

  
описано
  
номер
  
делото
  
сметка
  
платено
  
време
  
нужно
  

имота

  
други
  
преди
  
сумата
  
вписванията
  
страна
  
здравейте
  
дневен
  
вдигната
  
молба
  
искане
  
следва
  
месец
  
задължително
  
копие
  
квитанция
  
взискателя
  
заличаване
  
агенцията
  
разбирам
  
купувача
  
оценка
  
разбира
  
договор
  
вътре
  
пари
  
погасяване
  
дата
  
парите
  
преведе
  
подам
  
казаха
  
писмо
  
имотния
  
регистър
  
звъннат
  
възможно
  
идете
  
място
  
настоявайте
  
борете
  
поздрав
  
0884945256
  
нова
  
благодаря
  
заличена
  
частният
  
извърши
  
банкови
  
сметки
  
2021г
  
изпълнителен
  
лист
  
срокове
  
налага
  
стане
  
обратно
  
дори
  
действие
  
симеонова
  
татяна
  
кирилова
  
внесели
  

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

плащане на брокер на недвижим имот Здравейте, интересувам се по кой закон или наредба дължа възнаграждение на брокер , който не съм наемала аз, а продавача на недвижим имот? Брокера е... Последен отговор - 24.04.2024 от Мария

5 Отговори

Стъпки към придобиване на имот с ипотека Здравейте дали е правилен подхода ми да не се свързвам първо с агенция а с кредитен консултант който да ми договори най изгодната оферта от банките за... Последен отговор - 12.05.2024 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Закупуване на имот в строителство Подписал съм предварителен договор за покупка на имот в строителство през октомври 2021 г. В договора няма клауза за плащане на допълнителни средства... Последен отговор - 24.12.2023 от Кристина Найденова

2 Отговори

Разминаване в квадратурата на къща в Нотариален акт и Кадастър Здравейте, предстои ми покупка на къща, която е със стар нотариален акт. В него къщата е описана на етаж и половина със ЗП 39кв, което не отговаря на... Последен отговор - от

0 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here Задайте въпросаAre you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив