Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Помощ при избор на имот?

01.10.2010 - Покупка на имот - 2 Отговори     (0)

В момента си търся къща и гледам различни предложения. Има много хубави оферти, но ми казаха да избирам внимателно. Страх ме е да не пропусна нещо и да не сгреша, тъй като попупката на имот е сериозно нещо. Дайте ми съвет, моля!

									Румяна Атанасова

Румяна Атанасова Друго
Плевен

Отговори (2)   

											consultestates

consultestates

01.10.2010

Отговор: Да, преместването в ново жилище е сериозна стъпка. На първо място можем да ви посъветваме внимателна да обмислите действията си. Ето и 10 насоки, които ще ви помогнат в избора:
1. Не бързайте с покупката. Понякога нещо се харесва твърде бързо, но трябва да пресметните и много други фактори.
2. Проучете добре пазара и всички възможни оферти, които отговарят на вашите нужди.
3. Задължително ходете на оглед. Вашето впечатление е най-важно.
4. Уверете се, че желания имот притежава всичко, което бихте искали да има.
5. Не пропускайте допълнителните фактори. Съседи, инфраструктура и т.н. могат да повлияят сериозно на решението ви. Помислете и за това.
6. Опитайте се да свалите от цената. Често продавачите залагат по-висока цена с намерение да я свалят по-късно. Не пропускайте този момент.
7. Не взимайте най-скъпата къща или апартамент в блока. Помислете и за момента, в който може а решите да продавате. Прекалено скъпото трудно се продава.
8. Задължителни са консултациите с брокер или адвокат.
9. Имайте изисквания и коментирайте всичко, което не ви харесва.Грешка е да приемате всичко за даденото.
10. Погрижете всички документи да са изрядни. Това е работа на брокера и адвоката, но и ваша. Прочетете всичко преди да подпишете.За контакти

02.12.2010

Отговор: Когато търсите жилище един параметър по никакъв начин не може да се промени в последствие и това е локацията, затова започнете с нея.Изберете си район, ако не го познавате добре, информирайте се за инфраструктурата - магазини, училища, болници, детски площадки, паркове...според необходимостите и изискванията Ви.Другото, което също е константна величина при останалите имоти е обема, но във Вашия случай това евентуално би било променливо, ако условията го позволяват(дворно място, показатели за строителство, възможност за пристрояване и/или надстрояване..)
Също много важен момент е качеството на строителството, как и с какви материали е изпълнено, ако е ново строителство разгледайте проекта с някой Ваш специалист, поинтересувайте се от строителя, който е построил обекта доколко е надежден, съответно и дали дава някакви гаранции.
Внимателно огледайте сградата за пукнатини, течове, влага(винаги внимателно поглеждайте в избите и таванските помещения дали някъде няма избила влага или някъде няма пропуквания)Обърнете внимание на покрива - как и с какви материали е правен и доколко е надежден, защото това е едно от слабите места на всички къщи.
Ако пък е стара къща освен покрива(задължително)вижте как стоят нещата с ел.инсталацията, водопровода и канализацията, дали са подменени през годините, дали ел.инсталацията има определена мощност, защото някога не е имало толкова ел.уреди, както сега и често се оказва, че кабелите са по 2 квадрата и не могат да понесат по-голямо натоварване от един голям климатик да речем. ако да кога и как са правени тези ремонти, естесвено дали собствениците имат схемите и чертежите кое от къде минава...Обърнете внимание също на канализацията как е свързана, да не се окаже под нивото на уличната..така, че при един по-сериозен дъжд да започне да се връща обратна вода.
Когато даден имот Ви заинтересува като параметри ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обърнете към специалист, който много внимателно да провери документите и собствеността на къщата, поискайте и да проследи историята и назад във времето, ако има такава, за да няма после неприятни изненади.Поискайте и проекти, строителни книжа..не се знае в кой момент при евентуален ремонт или преустройво биха ви потрябвали.Вероятно не сте се замисляли, но един пирон да решите да заковете в стената..ами точно, през мястото, което сте избрали, ако минава кабел...:)
Надявам се да съм Ви била поне малко полезна, скорошна и успешна покупка Ви желая!За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

плащане на брокер на недвижим имот Здравейте, интересувам се по кой закон или наредба дължа възнаграждение на брокер , който не съм наемала аз, а продавача на недвижим имот? Брокера е... Последен отговор - 24.04.2024 от Мария

5 Отговори

Стъпки към придобиване на имот с ипотека Здравейте дали е правилен подхода ми да не се свързвам първо с агенция а с кредитен консултант който да ми договори най изгодната оферта от банките за... Последен отговор - 12.05.2024 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Закупуване на имот в строителство Подписал съм предварителен договор за покупка на имот в строителство през октомври 2021 г. В договора няма клауза за плащане на допълнителни средства... Последен отговор - 24.12.2023 от Кристина Найденова

2 Отговори

Покупка на къща върху общинска земя Здравейте, имам намерение да закупя къща построена върху общинска земя. Къщата е наследена от две сестри, в момента се стопанисва от семеен приятел(... Последен отговор - 23.09.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here Задайте въпросаAre you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив