Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Покупка на имот без агенция

02.05.2020 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Имам следния въпрос: в интернет видях, че се продава имот от името на агенция, обадих се и получих най-общи сведения за имота и се разбрахме когато имам възможност за оглед на имота да се обадя. Каза се обаче, че имота е на мой познат и мога да го купя директно от него без агенцията. Интерисува ме предвид факта, че не съм ходил на оглед с агенцията и не съм подписвал договор за посредничество, могат ли от агенцията да ме съдят или нещо в този ред на мисли?

									Zhelyazkov

Zhelyazkov

Отговори (3)    Коментара (2)

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

03.05.2020

Отговор: Как точно разбрахте кой е собственика на имота?


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

03.05.2020

Отговор: Здравейте господин Желязков!
Не става ясно от питането, как точно сте разбрали и по-точно сте се убедили, че най-общата информация, която сте получили от Агенцията за недвижими имоти и жилището на Ваш са познат се отнасят за един и същи имот.
Ако, сте подписали някакъв документ / за оглед например/ с Агенцията за недвижими имоти , то трябва да се види в същия огледът безплатен ли е, или не.
Ако, не сте подписвали нищо с Агенцията и впоследствие от среща и проведен разговор с Вашия познат, сте установили, че най-вероятно имотът за който в общи линии е описала Агенцията съвпада с имота на познатия Ви - би следвало да не заплащате.
Лично моето впечатление е, че има Агенции за недвижими имоти , които действат много агресивно спрямо потенциалните си клиенти и се стремят по всякакъв начин да ги задължат да заплащат, но не мога да твърдя дали и Вашия случай бих причислила към този вид, за който споменавам и вече имам заведено такъв вид дело.
Така че, моя съвет е да се обърнете към адвокат и да обсъдите всяко едно извършено от Вас действие до момента, за да се прецени има ли основание за притеснение, или няма.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

											Zhelyazkov

Zhelyazkov

03.05.2020

Коментар: от кмета на селото разбрах на кого е имота.Когато се обадих на агенцията ми казаха ,че имота още е за продан и че след като мине извънредното положение, ще се чуем евентуално за оглед. Нищо друго.


За контакти

											Zhelyazkov

Zhelyazkov

03.05.2020

Коментар: от кмета на селото ,разбрах на кого е имота.


За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

04.05.2020

Отговор: Има хора, които искат да не вършат никаква работят, но да получават пари. Някои от тях може да работят и като брокери на имоти. Има и хора, които карат други хора да работат за тях, а да не им заплащат труда. Някои от тези хора понякога са клиенти на брокерите на имоти. Очевидно задаващият въпроса тук се е много се е постарал да издира собственика на имота, от който се интересува. Много хора си мислят, че търговията с имоти е лесна работа и всеки може да се справи, но това не е вярно. Търговията с имоти е специфична дейност, която изисква специфични знания и умения. Истории с подобен сюжет могат да имат различен край - щастлив, нещастен или дори неочакван.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на парцел с разминаване регулация-кадастър Здравейте, Интересува ме дали може да се изповяда сделка при покупка на УПИ при положение, че се разминават кадастър-регулация и крие ли големи... Последен отговор - 19.09.2021 от адв.Галина Чанкова

5 Отговори

Узаконяване на място зад блока Здравейте! Искам да си узаконя място зад блока за гаражна клетка. Какво трябва да направя? Къде трябва да отида? Какви документи са ми необходим? Колко... Последен отговор - 19.09.2021 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Непълен нотариален акт Здравейте, искам да закупя стара къща с дворно място, в нотариалния акт на която е записано че собственика купува "застроена и незастроена площ ххх... Последен отговор - 22.07.2021 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

Покупка на имот Миналата година август месец /08.2020година/ ,закупих вилен парцел с вилна сграда. След изповядване на сделката попитах при нотариуса секретарките дали... Последен отговор - 21.07.2021 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Разлика в натуралния акт и скица Здравейте, искам да закупя имот в нотариалния акт на който е записано че е с площ 1000 кв.м, по кадастрална карта с площ от 1350 кв.м..... От общината казват че... Последен отговор - 5.08.2021 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив