Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Покупка на имот без агенция

02.05.2020 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Имам следния въпрос: в интернет видях, че се продава имот от името на агенция, обадих се и получих най-общи сведения за имота и се разбрахме когато имам възможност за оглед на имота да се обадя. Каза се обаче, че имота е на мой познат и мога да го купя директно от него без агенцията. Интерисува ме предвид факта, че не съм ходил на оглед с агенцията и не съм подписвал договор за посредничество, могат ли от агенцията да ме съдят или нещо в този ред на мисли?

									Zhelyazkov

Zhelyazkov

Отговори (3)    Коментара (2)

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

03.05.2020

Отговор: Как точно разбрахте кой е собственика на имота?


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

03.05.2020

Отговор: Здравейте господин Желязков!
Не става ясно от питането, как точно сте разбрали и по-точно сте се убедили, че най-общата информация, която сте получили от Агенцията за недвижими имоти и жилището на Ваш са познат се отнасят за един и същи имот.
Ако, сте подписали някакъв документ / за оглед например/ с Агенцията за недвижими имоти , то трябва да се види в същия огледът безплатен ли е, или не.
Ако, не сте подписвали нищо с Агенцията и впоследствие от среща и проведен разговор с Вашия познат, сте установили, че най-вероятно имотът за който в общи линии е описала Агенцията съвпада с имота на познатия Ви - би следвало да не заплащате.
Лично моето впечатление е, че има Агенции за недвижими имоти , които действат много агресивно спрямо потенциалните си клиенти и се стремят по всякакъв начин да ги задължат да заплащат, но не мога да твърдя дали и Вашия случай бих причислила към този вид, за който споменавам и вече имам заведено такъв вид дело.
Така че, моя съвет е да се обърнете към адвокат и да обсъдите всяко едно извършено от Вас действие до момента, за да се прецени има ли основание за притеснение, или няма.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

											Zhelyazkov

Zhelyazkov

03.05.2020

Коментар: от кмета на селото разбрах на кого е имота.Когато се обадих на агенцията ми казаха ,че имота още е за продан и че след като мине извънредното положение, ще се чуем евентуално за оглед. Нищо друго.


За контакти

											Zhelyazkov

Zhelyazkov

03.05.2020

Коментар: от кмета на селото ,разбрах на кого е имота.


За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

04.05.2020

Отговор: Има хора, които искат да не вършат никаква работят, но да получават пари. Някои от тях може да работят и като брокери на имоти. Има и хора, които карат други хора да работат за тях, а да не им заплащат труда. Някои от тези хора понякога са клиенти на брокерите на имоти. Очевидно задаващият въпроса тук се е много се е постарал да издира собственика на имота, от който се интересува. Много хора си мислят, че търговията с имоти е лесна работа и всеки може да се справи, но това не е вярно. Търговията с имоти е специфична дейност, която изисква специфични знания и умения. Истории с подобен сюжет могат да имат различен край - щастлив, нещастен или дори неочакван.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

плащане на брокер на недвижим имот Здравейте, интересувам се по кой закон или наредба дължа възнаграждение на брокер , който не съм наемала аз, а продавача на недвижим имот? Брокера е... Последен отговор - 14.04.2024 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Покупка на имот и паркомясто Имам интерес към покупка на апартамент от собственик, който е придобил апартамента през 2019 година от строителя. Това, което ме притеснява, е че в... Последен отговор - 12.12.2023 от адв. Симеонова

3 Отговори

Закупуване на имот в строителство Подписал съм предварителен договор за покупка на имот в строителство през октомври 2021 г. В договора няма клауза за плащане на допълнителни средства... Последен отговор - 24.12.2023 от Кристина Найденова

2 Отговори

Значение на Земеделска земя, която попада в 'Жилищна зона с преобладаващо... Здравейте! Харесали сме си имот с описанието във въпроса ми по-горе. Тъй като не разбирам какво точно значи - хем е земеделска земя, хем пък попада в зона... Последен отговор - 16.02.2024 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here Задайте въпросаAre you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив