Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

покана за купувач на второто наддавателно предложение при публична продан на чси

20.01.2016 - Покупка на имот - 4 Отговори     (0)

Здравейте, въпросът ми е как и след колко време ще бъда уведомен при положение че спечелилия публичната продан не внесе останалата сума в седем дневния срок.

									stefan

stefan

Отговори (4)    Коментара (4)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

20.01.2016

Отговор: Времето зависи от това, какъв адрес за съобщения и телефон сте посочил в молбата и наддавателното предложение. По принцип, освен тези седем дни, се изчаква технологично време още два-три дни, в случай на забавяне на банков превод. След това уведомяват следващия купувач. Ако това сте Вие, няма пречка да търсите информация от ЧСИ по телефона или на място, вместо да чакате съобщение. Така или иначе, трябва да сте информиран, защото най-малкото следва да Ви бъде върнат задатъкът, ако цената е внесена от първия купувач.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											stefan

stefan

22.01.2016

Коментар: Благодаря за отговора. Имам причина да смятам, че сумата няма да бъде внесена и че тази информация може да бъде скрита отмен. Тъй като на търга се яви самия длъжник и реално той се оказа с най високо предложение, а и има лични отношения с чси-то така да се каже.При първото обаждане в кантората някой си юрист там ме посъветва даже ме помоли да си подам молбата за връщане на зададъка без да ми потвърди че сумата е платена.При второ обаждане казва, че сумата е платена и да си пусна молбата. За това питах за някакъв официален път на оведомление, защото телефонния разговор не е такъв и винаги след това може да кажат не сме казали такова нещо и тнт.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

22.01.2016

Отговор: Длъжникът няма право да участва в проданта. Имате право да обжалвате постановлението за възлагане и това Ви право няма връзка с връщането на задатъка. Така че, искате копие от постановлението. Щом е внесена цената, такова има изготвено. Дали е влязло или не в сила, няма отношение.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											stefan

stefan

23.01.2016

Коментар: Документи беше подал синът му но присъстваха и двамата даже длъжника се раписа на протокола като длъжник. Да смятам ли че имате предвид че дори да си изтегля задатъка при положение че сумата не е платена ще бъда поканен за купувач.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

25.01.2016

Отговор: Ако неговата цена е била най-висока, няма да го канят за купувач. Той вече е обявен за купувач на самия търг. Има задължение да внесе сумата в седемдневен срок. Ако не я внесе, съдебния изпълнител кани следващия купувач с най-висока цена. Задатъкът Ви няма да бъде върнат, докато не изтекат дните за внасяне на цената от купувача. Ако я внесе, ще Ви върнат задатъка в рамките на няколко дни. Ако не я внесе, ще Ви поканят за купувач. Ако решите да обжалвате постановлението /в случай на плащане/, имате основание, тъй като купувачът е свързано с длъжника лице.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											stefan

stefan

25.01.2016

Коментар: Точно така, неговата цена беше най-високата а следващата моята. точно това ме иинтерисува как ще ме поканят в случай че сумата не се внесе в срок. Иначе срока е изтекъл вече и не съм уведомен по никакъв начин за развоя на събитията, така че смятам днес да изпратя молба за връщане на задатъка, че да няма и там някакъв срок. А иначе каква е процедурата по обжалване?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

25.01.2016

Отговор: Както вече Ви казах, можете да обжалвате постановлението за възлагане, имате право на копие от същото. Което пък нямакак да е изготвено, ако не е внесена цената.
Срок за молба за връщане на задатъка няма.
Имайте предвид, че ЧСИ работи по интереса на кредитора, а не на длъжника. И че кредиторът също следи какво се случва.За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											stefan

stefan

26.01.2016

Коментар: Благодаря за отзивчивоста,личи си, че сте истински специалист, дано има повече като вас.


За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупко продажба на имот със запретено лице като съсобственик Здравейте, Бих искал да продам голям 4 стаен апартамент за ремонт и да закупя 2 или 3 стаен след ремонт или завършен до ключ. Казусът е следният:... Последен отговор - 21.05.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Закупуване на общинска земя под къщата Здравейте, Имам следният казус: Преди години общината купува от дядо ми земята под къщата която към настоящият момент е съсобственост на роднини. Към... Последен отговор - 24.06.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Закупуване на парцел придобит по суперфикция. Здравейте, През 1983г. е отдадена общинска земя с прово на строеж на моята баба, която след 1 година преотстъпва правото на строеж на баща ми. Всички... Последен отговор - 22.05.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Закупуване на парцел придобит по суперфикция. Здравейте, През 1983г. е отдадена общинска земя с прово на строеж на моята баба, която след 1 година преотстъпва правото на строеж на баща ми. Всички... Последен отговор - 25.05.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Покупка на къща върху общинска земя Здравейте, имам намерение да закупя къща построена върху общинска земя. Къщата е наследена от две сестри, в момента се стопанисва от семеен приятел(... Последен отговор - 23.09.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив