Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Офис

14.10.2015 - Продажба на имот - 1 Отговори     (0)

Здравейте,
Собственик съм на офис със статут зъболекарски кабинет и плащам промишлен ток.Ако реша да го продам или да живея там трябва ли да променям статута му отново като жилище?Как трябва да процедирам за това и цената солена ли ще ми излезе?

С уважение:Мъстанов

									Али Мустафов

Али Мустафов

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

15.10.2015

Отговор: Ако решите да го продадете, дали ще сменяте статута или не, зависи от договорките Ви с бъдещия купувач. Можете да живеете там и без да сменяте статута. По отношение на това, каква процедура следва да предприемете, ако ще променяте нещата, зависи от това, дали от самото начало /построяване на сградата/ е зъболекраски кабинет или е било жилище, което последствие е преустроено на кабинет. Различните хипотези са описани в чл.38 от Закона за устройство на територията. Проблем може да се окаже, липсата на паркомясто/гараж към бъдещото жилище.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Тагове

кабинет

  

статута

  

жилище

  

дали

  

сменяте

  

зависи

  

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив