Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Какво означава, че даден имот е извън регулация?

19.04.2016 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Смятаме да купуваме вила. Намира се в промишлената зона на града. За места, извън регулация, пак ли се иска разрешение за строителство и ако това е направено от продавачите, достатъчно доказателство за собственост са скиците за вилата от Кадастър?

									Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova Инженер
Търговище

Отговори (3)    Коментара (3)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

19.04.2016

Отговор: Съветът ми е да се консултирате с адвокат, като му предоставите документите за собственост на вилата, с които разполагате. Определено издадените кадастрални скици не са доказателство за собственост за съответната вила. Необходимо е продавачът да Ви предостави освен издадената от АГКК скица, и нотариален акт. Необходими са и строителни книжа за вилата, като например разрешение за строеж и удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградата.


За контакти

											Адв. Красимир Кънев

Адв. Красимир Кънев

19.04.2016

Отговор: Подкрепям колежката, само да добавя, че е възможно вилата да е строена без строителни книжа, но да има удостоверение за търпимост или акт за узаконяване на незаконен строеж. Трябва да се видят документите нот. акт, скица на имота, схема на сградата в имота, строителни книжа, ако има такива.


За контакти

											Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova

19.04.2016

Коментар: Аз не разбрах каква е разликата от имот в регулация и извън регулация за необходимите документи за строеж. Това ми беше въпросът.


За контакти

											Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova

19.04.2016

Коментар: А аз само видях нотариален акт за продажба, архитектурни чертежи, а както вие известно и пишеше в предварителния договор, другите документи се представят преди самата сделка.


За контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

20.04.2016

Най-добър отговор*: Копия на документи за собственост, както и копия на строителни книжа и на скица на имота следва да бъдат предоставени на купувача преди подписване на предварителния договор, за да бъде извършена проверка на правото на собственост преди сключване на договора и заплащане на задатъка.


За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova

20.04.2016

Коментар: Дай Боже, всички документи тогава да са наред. Ако не са, ни дължат капарото в двоен размер- по предварителния договор. Нашата цел не е това, просто искахме да проверим и тук думата на специалистите. Благодаря!


За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на имот Здравейте ,смятам да купя имот в който има построен гараж ,но не е описан и прехвърлен при предишната продажба на имота .Нямам скица ,нито имам право /за... Последен отговор - 20.04.2018 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Покупка на имот Здравейте, интересува ме следният казус.Искам да купя къща,която през 1999 г.е прехвърлена на ЕООД.Търговецът не си е пререгистрирал фирмата и тя вече е... Последен отговор - 22.03.2018 от Албена Китова

2 Отговори

Прехвърляне на собственост Здравейте, въпросът ми е следният: Майка ми сключи предварителен договор за покупко-продажба на жилище, което бе закупено с цел да бъде моя... Последен отговор - 22.03.2018 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори

pokupka na imot Задайте въпроса си тукПреди 1 година имаше обява във в-к позвънете за продажба на апартамент от частен продавач. Направихме среща с продавача, но аз не... Последен отговор - 23.04.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Регистрация на мотопед Здравейте, интересува ме правилата за регистрация на мотопед до 50 кубика същите ли са като тези за автомобил. По-конкретрно става въпрос след... Последен отговор - 19.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив