Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Какво означава, че даден имот е извън регулация?

19.04.2016 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Смятаме да купуваме вила. Намира се в промишлената зона на града. За места, извън регулация, пак ли се иска разрешение за строителство и ако това е направено от продавачите, достатъчно доказателство за собственост са скиците за вилата от Кадастър?

									Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova Инженер
Търговище

Отговори (3)    Коментара (3)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

19.04.2016

Отговор: Съветът ми е да се консултирате с адвокат, като му предоставите документите за собственост на вилата, с които разполагате. Определено издадените кадастрални скици не са доказателство за собственост за съответната вила. Необходимо е продавачът да Ви предостави освен издадената от АГКК скица, и нотариален акт. Необходими са и строителни книжа за вилата, като например разрешение за строеж и удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградата.


За контакти

											Адв. Красимир Кънев

Адв. Красимир Кънев

19.04.2016

Отговор: Подкрепям колежката, само да добавя, че е възможно вилата да е строена без строителни книжа, но да има удостоверение за търпимост или акт за узаконяване на незаконен строеж. Трябва да се видят документите нот. акт, скица на имота, схема на сградата в имота, строителни книжа, ако има такива.


За контакти

											Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova

19.04.2016

Коментар: Аз не разбрах каква е разликата от имот в регулация и извън регулация за необходимите документи за строеж. Това ми беше въпросът.


За контакти

											Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova

19.04.2016

Коментар: А аз само видях нотариален акт за продажба, архитектурни чертежи, а както вие известно и пишеше в предварителния договор, другите документи се представят преди самата сделка.


За контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

20.04.2016

Най-добър отговор*: Копия на документи за собственост, както и копия на строителни книжа и на скица на имота следва да бъдат предоставени на купувача преди подписване на предварителния договор, за да бъде извършена проверка на правото на собственост преди сключване на договора и заплащане на задатъка.


За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova

20.04.2016

Коментар: Дай Боже, всички документи тогава да са наред. Ако не са, ни дължат капарото в двоен размер- по предварителния договор. Нашата цел не е това, просто искахме да проверим и тук думата на специалистите. Благодаря!


За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на апартаманет - схема на плащане и документи Искам да закупя жилище което е в строеж и след 2 месеца се очаква акт 14. Схемата на плащане е разделена на неколко части, а преводите са едни по банка... Последен отговор - 19.09.2018 от Кристина Найденова

2 Отговори

прехвърляне на имот Здравейте,баща ми почина преди 4мес.имаме имот на село Ковачевци наследници са майка ми, брат ми и сестра ми.Може ли моя дял от имота да прехвърля на... Последен отговор - 5.09.2018 от адв. Симеонова

2 Отговори

Вноска по договор за строеж на имот Здравейте!Предстои ми втората вноска след получаването на акт 14,за което ми се обади строителя.Съобщи ми,че желае да преведа една част по банков път,а... Последен отговор - 14.09.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

покупка на общинска земя Здравейте, проявявам интерес към общински имот / земя/ в община Созопол. Каква е процедурата. Какви документи да бъдат представени от мен в общината.... Последен отговор - 16.09.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Имот и гараж - покупка Здравейте! Предстои ми закупуване на имот от собственик - англичанин. Към него има освен основния нотариален акт за апартамента, и нотариален акт за... Последен отговор - 17.09.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив