Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Как да се разбера с Професионален домоуправител

16.02.2017 - Наем - 3 Отговори     (0)

Фирмата, която е Професионален домоуправител на блока, в който живея като наемател, не желае да ми даде чипове за входа и асансьора.
Исках допълнителни чипове за асансьора, за моите деца, но отказаха да ми дадат, тъй като собственика. имал предишни задължения. Казах да си търсят задълженията. съгласно законодателството в България, а мен да не ме лишават от чипове, защото аз искам да си плащам входната такса за всеки член на семейстовото ми.
Имам перфектен договор за наем, показах го на тази фирма, но те не го уважиха.
Където и да съм живяла досега съм си плащала таксите за асансьор и чистачка, събирани от блока и не съм намесвала собственика в отношенията с домоуправлението.
Какво да направя за да ползвам правата си в блока?

									Лора

Лора

Отговори (3)    Коментара (1)

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

16.02.2017

Отговор: Здравейте, Лора!

Вие, самата, имате ли договор с фирмата-домоуправител?
В такъв случай нещата са лесни - те имат задължение по договора. Посочете им го.
Ако и тогава не Ви свършат работа, може да заведете дело директно.
Ако, обаче, нямате, просто откажете да плащате таксата им.
Преди това ще е добре да им изпратите имейл или телепоща със заверка на съдържанието, в който описвате искането си и заявявате, че в противен случай, отказвате да заплащате вноската. Това е добре да стигне и до знанието на собственика.

Успех!

С поздрав: адв. Симеонова
София, бул. "Васил Левски" 72
0884 94 52 56
0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.com



За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											Лора

Лора

16.02.2017

Коментар: Всичко това което казвате съм ви благодарна,но те не дават два чипа за ансансиора за децата ми. Обясних им че ще им платя за чиповете, но те търсят стари задължения в суми за време което аз не съм била наемател и не съм живял в този блок. Договор никой не ми е предлагал, откакто съм в блока.


За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

17.02.2017

Отговор: Разбрах питането Ви още първия път.
Щом нямате договор с Домоуправителя, може да тръгнете по втория, предложен от мен път - изпратете имейл или телепоща със заверка на съдържанието, в които описвате, че искате да Ви бъдат издадени 2 бр. чипове за асансьора, тъй като имате договор за наем за имот в блока, т.е. имате право на това и отказвате да плащате таксата за вход, която им дължите до издаването на чиповете. Кажете/напишете за това и на собственика - той следва да се попритесни и да обмисли плащането.

Пожелавам Ви успех!

С поздрав: адв. Симеонова
София, бул. "Васил Левски" 72
0884 94 52 56
0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.com



За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

19.02.2017

Отговор: Договорът с Професионалния домоуправител обикновенно се сключва от Професионалния домоуправител и Домоуправителя на Етажната собственост, след решение на общото събрание на Етажната собственост.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

Популярни въпроси - Наем

Виж всички въпроси

Краткосрочен наем или хотелиерство Здравейте! Във връзка с регистрацията на стаи и апартаменти за гости в общините искам да попитам следното: Може ли да се счита, че е налице дейност... Последен отговор - 27.06.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Адресна регистрация Здравейте, Миналата година си купихме апартамент. Месец юни тази година съпругът ми е регистрирал негов приятел с уговорката за три месеца, което... Последен отговор - 1.10.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Наемодател прекратява договор, по причина, че е договорил по-висок наем с друг. Здравейте, Наемодател прекратява договор по причина, че е договорил по-висок месечен наем с друг наемател. В договора имаме предвидена неустойка, но... Последен отговор - 8.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Земеделска земя Здравейте! Имам договор със земеделски производител, но отказа да изплати рентата за миналата година. Какво следва да направя, за да я получа? Последен отговор - 22.03.2024 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Земеделска земя Здравейте! Имам неполучена рента от земеделска земя. Арендатора не желае да я изплати. Какво следва да направя, за да я получа? Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив