Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

имот

05.12.2020 - Покупка на имот - 2 Отговори     (0)

Имам интерес да закупя общинско жилище на мой близък в София жк.Люлин след като го закупя от общината на негово име той трябва да ми го прехвърли на мен с прево на ползване до като е жив какви рискове крие тази сделка как да постъпя най правилно че да не бъда излъган по някакъв начин и трябва ли да си направим предварителен договор, какви са стъпките от началото до края.

									Стоил

Стоил Брокер
София

Отговори (2)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

06.12.2020

Най-добър отговор*: Здравейте!

Въпросът Ви е пределно общ. Идеята, която имате е чудесна - от полза и за двете страни.
Но, мой съвет е, да ползвате услугите на адвокат в тази посока - рисковете не са малки и аз не бих си позволила да дам някакъв списък от съвети ("какви са стъпките от началото до края") и после да се окаже, че в конкретния случай е имало важни подробности, които са променили ситуацията и съветите не са коректни или поне не са изчерпателни.
Тук е необходима намесата на адвокат, опитен в недвижимите имоти. Рядко съм толкова категорична за необходимостта от юридическа намеса, но при Вас се налага.Имате сложен фактически състав, което изисква пълно внимание и отлична компетентност в областта.
Колкото до рисковете - не са малки, но е най-добре да ги обсъдите с колегата, когото изберете за Ваш консултант по сделката. В случай, че договорът Ви е изготвен както трябва, няма сериозни опасности за Вас - много е важно обаче, консултацията с адвокат да стане ПРЕДИ всички други действия по сделката и задължително ПРЕДИ плащането на сумата.
Така ще се защитите. Най-голямата опастност е да действате преди да знаете какво правите - тогава ще поемете рискове, от които не е сигурно как ще се измъкнете.
Предварителният договор е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
Каквото и да правите, не давйте пари бе да е сключен такъв.

Успех Ви пожелавам!

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
0898 20 60 91
0884 94 52 56За повече информация: http://exlege.bg | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

08.12.2020

Отговор: Здравейте!
Това, което аз бих Ви посъветвала е задължително да бъде изготвен предварителен договор, в който да бъдат вписани всички клаузи, които имате намерение да доведат до целения правен резултат с окончателния договор.
Консултацията с адвокат е задължителна, както е задължително предварителният договор и окончателният да бъдат извършени от адвокат, както и представителството Ви пред Нотариус.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1,ет.3, офис 1
мобилен телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Крайна цена на имот от съдя изпълнител Здравейте, интересува ме при покупка на имот от съдя изпълнител цената на която се провежда търга /публичната продан/ крайна ли е? В обявата на съдя... Последен отговор - 5.10.2020 от Веселинов

5 Отговори

Купуване на имот в София Здравейте, предстои ми да купя парцел с 3 къщи функциониащи, залепени една до друга в един двор. В нотариалния акт, който има продавача пише, че в... Последен отговор - 20.02.2021 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Покупка на имот от съдя изпълнител Когато се закупува къща от съдя изпълнител и примерно се продава 1/2 от постройка, кояно не може да бъде разделена или няма два входа как се влиза във... Последен отговор - 5.10.2020 от адв. Симеонова

3 Отговори

Законност на постройка Закупих имот за който получих само нотариален акт без други документи за постройката, която е в него. В документа е описан имота и сградата е описана... Последен отговор - 19.10.2020 от Кристина Найденова

2 Отговори

имот Имам интерес да закупя общинско жилище на мой близък в София жк.Люлин след като го закупя от общината на негово име той трябва да ми го прехвърли на мен... Последен отговор - 8.12.2020 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив