Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Има ли конфликт при обслужване на интереса и на купувач и на продавач от едно лице?

11.12.2010 - Покупка на имот - 2 Отговори     (0)

Малко по назад зададох въпрос свързан с това брокера само посредник ли е или на него се разчита и да взима отношение по параметрите на дадена сделка, договаряне условия и т.н., двама експерти смятат както и аз, че не е. В този ред на мисли ако се очаква да взима отношение по теми свързани с икономически интерес не е ли в конфликт на инатереси ако има договор с двете страни по дадена сделка или по точно получава възнаграждение от тях?

									Георги Палпурин

Георги Палпурин Консултант
София

Отговори (2)    Коментара (1)

											Емилиян Кърчев

Емилиян Кърчев

11.12.2010

Отговор: Това до голяма степен зависи от качествата на самият брокер. Повечето колеги много трудно се справят с това да разделят личните чувства със служебните обязаности. Затова много често се получава така , че брокера се люшка в чувствата си ту към единият , ту към другият клиент. Клиентите също го усещат и в тях почти винаги остава неприятното усещане за нелоялност. Тази ситуация винаги има отрицателно отношение на двамата клиенти към брокера. Точно в тази ситуация си проличава професионалиста . Професионалиста определя точният подход и умело върви към финала. В хода на тези преговори се вадят различни аргументи , подават се в точно определен момент, ползват се различни техники на говорене, важен е и езика на тялото, облеклото , обстановката където се водят самите преговори и т. н.


За контакти

											Георги Палпурин

Георги Палпурин

12.12.2010

Коментар: "Вашият ОтговорВ хода на тези преговори се вадят различни аргументи , подават се в точно определен момент, ползват се различни техники на говорене, важен е и езика на тялото, облеклото , обстановката където се водят самите преговори и т. н."

Относно професионализма не съм съгласен. Самият факт на противоположност на интерсите при договаряне на условия води към конфликт.
Ако ми е доверено от едната и другата страна за границите на позицийте им например:
Офертна цена 100 000Е с опция за коментар до 85 000Е а купувача е готов да заплати 95 000Е и посредника разполага с тгази информация? Как ще водq преговорите ангажиран с интереса и на двете страни. Истинският професионалист ще се оттегли от тях поради простата причина, че разполага с информация чрез която има възможност да манипулира страните както намери за добре, без да е в състояние да изкара максимума от сделката и за двете страни.
В подобен сценарий ако купувача Ви попита до къде можем да преговаряме трябва да му отговорите до 85 000Е.
При въпрос от продавача как е какви са нагласите и разполагате с информация за готовност на 95 000Е, как ще постъпите?
Ако сте откровен и с двете страни ще се влезне в пазарлъци при които ако се обслужва само едната страна ще са със съвсем друг изход най - вероятно.
За повече информация: http://almark.bg/blog | За контакти

26.12.2010

Отговор: Здравеите,
Вашият въпрос:
Офертна цена 100 000Е с опция за коментар до 85 000Е а купувача е готов да заплати 95 000Е и посредника разполага с тази информация? Как ще водq преговорите ангажиран с интереса и на двете страни.
Моя отговор:
1.Посредника се свързва с продавача и му обяснява ,че е намерил купувач които е готов
да заплати 95 000Е /все пак има опциа за коментар до 85 000Е/

2.Посредника се договаря с купувача за цена 85 000Е за продавача и
5 000Е за фирмата /за него/

3.Посредника свързва продавача и купувача и те сами договарят няква средна цена.

ТОВА СА ВАРИАНТИТЕ СПОРЕД МЕН,А КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ СДЕЛКАТА ЗАВИСИ ОТ САМИЯ
БРОКЕР.За повече информация: http://www.imoti-vd.hit.bg | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

плащане на брокер на недвижим имот Здравейте, интересувам се по кой закон или наредба дължа възнаграждение на брокер , който не съм наемала аз, а продавача на недвижим имот? Брокера е... Последен отговор - 24.04.2024 от Мария

5 Отговори

Стъпки към придобиване на имот с ипотека Здравейте дали е правилен подхода ми да не се свързвам първо с агенция а с кредитен консултант който да ми договори най изгодната оферта от банките за... Последен отговор - 12.05.2024 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Закупуване на имот в строителство Подписал съм предварителен договор за покупка на имот в строителство през октомври 2021 г. В договора няма клауза за плащане на допълнителни средства... Последен отговор - 24.12.2023 от Кристина Найденова

2 Отговори

Покупка на къща върху общинска земя Здравейте, имам намерение да закупя къща построена върху общинска земя. Къщата е наследена от две сестри, в момента се стопанисва от семеен приятел(... Последен отговор - 23.09.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here Задайте въпросаAre you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив