Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Документи

15.02.2011 - Други - 3 Отговори     (0)

Притежавам вилен имот. Когато си извадих актуална скица имаше разлика в площите от 89м2. На какво се дължи това и как да го коригирам?

									Петър Иванов

Петър Иванов Друго
Добрич

Отговори (3)    Коментара (2)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

15.02.2011

Отговор: Предполагам, имате предвид разлика между площ по документ за собственост и скица. До 10% разлика е допустима и не е пречка да се разпореждате с имота си.
Вероятните причини за наличието на разлика:
1. Следствие на голямата точност на съвременните геодезически системи, понякога се получава разлика в площите. Някога имотите са били мерени с крачки и не съвсем прецизно. Днес измерването се прави с цифрова техника, която е много по-точна.
2. Към имота са били придадени/отнети квадратни метри по регулация.За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Петър Иванов

Петър Иванов

16.02.2011

Коментар: Точно така - разликата е между документа за собственост и скицата, като площта в скицата е в повече. И то доста в повече - около 15%. Как мога да изгладя тази разлика?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

16.02.2011

Отговор: Отидете в приемното време на съответната община-отдел "техническа служба" и разберете откъде идва разликата - стар и нов регулационен план, придаваеми и т.н. След това, пуснете заявление до същата служба за издаване на удостоверение относно разликата в площите. Най-вероятно се получава от грешки в измерването.
Има и вариант, имотът Ви да е неправилно нанесен, ако за съответния район е правена кадастрална карта скоро.За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Петър Иванов

Петър Иванов

16.02.2011

Коментар: Разликата идва, както ми обясниха, от по-точното измерване. Тази разлика, в момента, се води на неизвестен собственик. От общината имат намерение да ми станат съсобственици! :)


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

16.02.2011

Отговор: Съсобственици няма да Ви станат. Вариантът е общината да обособи въпросните квадратни метри, като самостоятелен имот, след което да го актува, като общинска собственост.
Бихте могли, чрез т.нар. обстоятелствена проверка да се снабдите с документ за собственост - нотариален акт и за останалата част от имота Ви. По-точно за площта, която Ви е "в повече".
Процедурата е сравнително лека и подробности за нея ще получите от съответния нотариус.За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Fast cash offer Fast cash offer sumitihomelend@gmail.com for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer. contact us now (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian... Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив