Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Декларация по чл 100 от ЗС

11.05.2016 - Продажба на имот - 2 Отговори     (0)

Задайте въпроса си тук!В 1999 г има заповед на областен управител за признаване на собственост (по реда на ЗОСОИ) върху парцел с трима собственици като двама от тях завеждат дело срещу заповедта на областния управител като в последствие
се прави декларация по чл 100 от ЗС от човека който има признаване на собственост (по реда на ЗОСОИ) в полза на двамата наследника на парцела като се посочва че те са собственици (правоприемници) на базата на което излиза съдебно решение от 2006 година с което е отменена заповедта на областния управител . В 2000г двамата наследници на имота си вадят нотариален акт по документи за целия парцел въпроса ми е третия наследник на парцела загубил ли си е неговата част от парцела като не е споменат декларация по чл 100 от ЗС като правоприемник и умишлено е пропусна и е заинтересовано лице което не е участвало в съдебния процес ?

									Атанас Димитров

Атанас Димитров

Отговори (2)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

11.05.2016

Отговор: Следва да се съобразите с влязлото в сила съдебно решение, по силата на което е отменена заповедта на областния управител за признаване на право на собственост на посочените трима съсобственици, както и с констативния нотариален акт за собственост. Също така, след като единият от наследниците е декларирал по реда на чл. 100 ЗС отказ от право на собственост (в съответната форма - с нотариална заверка на подписа и съдържанието и вписването й в СВ) - същият вече не е съсобственик на парцела. Предвид че казусът е сложен, съветът ми е да се консултирате с адвокат, като му предоставите и цитираните от Вас документи - съдебното решение, заповедта на областния управител, декларацията по чл. 100 ЗС, констативния нотариален акт.


За контакти

											Атанас Димитров

Атанас Димитров

11.05.2016

Коментар: Не не Съдебното решение е в полза само на двама от наследниците а са били трима наследници единият е бил заинтересована страна и не е участвал в делото а декларацията по чл 100 от Зс е направена в полза двама от наследници те на имота а по удостоверение за наследници са трима .Към момента на заповед на областен управител за признаване на собственост (по реда на ЗОСОИ) собственици са били трима наследника третият не представен е бил под 18 г в съдебното дело срещу тази заповед двама от наследниците са декларира ли че
са единствени наследодатели на този парцел и съдебното решение е сам в тяхна полза излъга ли са .



За контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

13.05.2016

Отговор: При това описание на случая може да се подаде моба за отмяна на съдебно решение, ако са налице предпоставките на ГПК и не е пропуснат законовият срок. Според чл. 303, ал. 1 от ГПК "заинтересованата страна може да поиска отмяна на влязло в сила решение, когато:
1. се открият нови обстоятелства или нови писмени доказателства от съществено значение за делото, които не са могли да бъдат известни при решаването му или с които страната не е могла да се снабди своевременно;
2. по надлежния съдебен ред се установи неистинност на документ, на показания на свидетел, на заключение на вещо лице, върху които е основано решението, или престъпно действие на страната, на нейния представител, на член от състава на съда или на връчител във връзка с решаването на делото."



За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив