Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

ЧСИ Въвод във владение срок

28.01.2019 - Правни казуси - 3 Отговори     (0)

Задайте въпроса си тук!

									Георги Атанасов

Георги Атанасов Друго

Отговори (3)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

28.01.2019

Отговор: Здравейте,

при това описание трудно може да се отговори как би се произнесъл съдът - т.е. дали ще отхвърли или уважи жалбата. В ГПК е предвиден едномесечен срок за постановяване на съдебното решение от постъпване на жалбата в съда.
Длъжниците имат право да подадат една жалба срещу въвода във владение в съответния законов срок.За контакти

											Георги Атанасов

Георги Атанасов

28.01.2019

Коментар: Здравейте, просто не разбирам какво жалят длъжнците и защото това трябва да ни забавя във въвода.За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

12.05.2019

Отговор: Как да не разбирате - жалят именно за да останат в имота по-дълго, въпреки че вероятността жалбата им да бъде уважена клони към нула.
Ако пък има и 5% вероятност (напр. допусната е някаква грешка от екипа на ЧСИ при обявяване или провеждане на публичната продан), ще жалят "до дупка".
За съжаление, това е най-неприятното от изпълнителния процес в частта му относно публичните продажби - Вие хем сте платили цената на имота, хем не го ползвате и няма да го ползвате още дълго време... А за капак - ще му плащате данъците.
Това е усложнение, за което ВИНАГИ предупреждавам клиентите си, които идват при мен с идеи за участие в публична продан - случвало ми се е с жалби процесът да бъде забавен повече от година.
А в момента имам една обжалвана публична продан, в която "има пръст" КТБ и нещата не могат да приключат от август 2016 до днес!
Съжалявам за лошите новини, но това е действителността.

Дано Вашият случай да не е от тези!
Надявам се вече да сте в имота и да си го ползвате!

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
тел. 0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

12.05.2019

Отговор: Здравейте господин Гуров!
Моят отговор ще бъде значително по-различен от този на колегите, които са Ви отговорили преди мен.
И така:
Въпреки че в Конституцията на Р.България пише, че съдебното производство е триинстанционно, за разлика от това - изпълнителното е двуинстанционно.
Това ще рече, че постановлението за въвод във владение на ЧСИ длъжника има право да обжалва пред въззивния съд / СГС или ОС / , който се произнася с решение и което решение е окончателно, т.е. не подлежи на обжалване.
ВИЕ ОБАЧЕ СТЕ ПОСОЧИЛИ, ЧЕ ДЛЪЖНИКЪТ Е ОБЖАЛВАЛ ПРЕД ВКС.
Ако, това е така в действителност, то става въпрос ЗА ОТМЯНА НА ВЛЯЗЛО В СИЛА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, т.е., това е извънреден способ.
И , веднага , бързам да добавя, че най-вероятно обжалването касае не изпълнителното производство, а е на друго основание, тъй като е налице Тълкувателно решение на ВКС от 2017 година, която е отрязала от обжалване изпълнителното производство по реда на извънредния способ.
Що се отнася до това, дали длъжникът "бил бавел" влизането Ви във владение, не мога да се съглася с такива доводи, защото всеки казус е сам за себе си и от разстояние не може веднага да се стоварва тоягата върху длъжника, че имал неправомерно поведение, тъй като не е ясно прозрачно и чисто ли е придобил имота физическото лице. Това са въпроси, на които може да бъде отговорено след запознаване с фактите по казуса, а не изначално да се приема кой бил прав и кой бил крив.
Дано да съм била полезна на поставеното от Вас питане.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

придобиване на общински имот Моля ,обяснете ми какво трябва да направя ,за да придобия държавна ,а после актувана като общинска земя.Имаме построена къща 1965 година на тази земя и я... Последен отговор - 26.11.2022 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Наследник на чичо ми Чичо ми остана вдовец.Те нямат деца.Аз и брат ми сме племенници от страна на леля ми,а чичо ми има един племенник.Няма други живи роднини.След смъртта на... Последен отговор - 24.10.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

съсобственост на УПИ с ид части Здравейте, Живея в УПИ от 2 блока с дворно място. Съсобствениците има с ид части и такива с право на строеж.Съсобствениците на ид части си правят... Последен отговор - 20.11.2022 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

съсобственост на парцел в ид части Доб ден, Правите ли правни консултации по съсобственост на имот в ид части ? Правите ли искови молби до граждански съд ? какъв е вашия хонорар за правна... Последен отговор - 20.11.2022 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

съсобственост в ид части Доб ден, Правите ли правни консултации по съсобственост на имот в ид части ? Правите ли искови молби до граждански съд ? какъв е вашия хонорар за правна... Последен отговор - 20.11.2022 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив