Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

ЧСИ Въвод във владение срок

28.01.2019 - Правни казуси - 3 Отговори     (0)

Задайте въпроса си тук!

									Георги Атанасов

Георги Атанасов Друго

Отговори (3)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

28.01.2019

Отговор: Здравейте,

при това описание трудно може да се отговори как би се произнесъл съдът - т.е. дали ще отхвърли или уважи жалбата. В ГПК е предвиден едномесечен срок за постановяване на съдебното решение от постъпване на жалбата в съда.
Длъжниците имат право да подадат една жалба срещу въвода във владение в съответния законов срок.За контакти

											Георги Атанасов

Георги Атанасов

28.01.2019

Коментар: Здравейте, просто не разбирам какво жалят длъжнците и защото това трябва да ни забавя във въвода.За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

12.05.2019

Отговор: Как да не разбирате - жалят именно за да останат в имота по-дълго, въпреки че вероятността жалбата им да бъде уважена клони към нула.
Ако пък има и 5% вероятност (напр. допусната е някаква грешка от екипа на ЧСИ при обявяване или провеждане на публичната продан), ще жалят "до дупка".
За съжаление, това е най-неприятното от изпълнителния процес в частта му относно публичните продажби - Вие хем сте платили цената на имота, хем не го ползвате и няма да го ползвате още дълго време... А за капак - ще му плащате данъците.
Това е усложнение, за което ВИНАГИ предупреждавам клиентите си, които идват при мен с идеи за участие в публична продан - случвало ми се е с жалби процесът да бъде забавен повече от година.
А в момента имам една обжалвана публична продан, в която "има пръст" КТБ и нещата не могат да приключат от август 2016 до днес!
Съжалявам за лошите новини, но това е действителността.

Дано Вашият случай да не е от тези!
Надявам се вече да сте в имота и да си го ползвате!

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
тел. 0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

12.05.2019

Отговор: Здравейте господин Гуров!
Моят отговор ще бъде значително по-различен от този на колегите, които са Ви отговорили преди мен.
И така:
Въпреки че в Конституцията на Р.България пише, че съдебното производство е триинстанционно, за разлика от това - изпълнителното е двуинстанционно.
Това ще рече, че постановлението за въвод във владение на ЧСИ длъжника има право да обжалва пред въззивния съд / СГС или ОС / , който се произнася с решение и което решение е окончателно, т.е. не подлежи на обжалване.
ВИЕ ОБАЧЕ СТЕ ПОСОЧИЛИ, ЧЕ ДЛЪЖНИКЪТ Е ОБЖАЛВАЛ ПРЕД ВКС.
Ако, това е така в действителност, то става въпрос ЗА ОТМЯНА НА ВЛЯЗЛО В СИЛА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, т.е., това е извънреден способ.
И , веднага , бързам да добавя, че най-вероятно обжалването касае не изпълнителното производство, а е на друго основание, тъй като е налице Тълкувателно решение на ВКС от 2017 година, която е отрязала от обжалване изпълнителното производство по реда на извънредния способ.
Що се отнася до това, дали длъжникът "бил бавел" влизането Ви във владение, не мога да се съглася с такива доводи, защото всеки казус е сам за себе си и от разстояние не може веднага да се стоварва тоягата върху длъжника, че имал неправомерно поведение, тъй като не е ясно прозрачно и чисто ли е придобил имота физическото лице. Това са въпроси, на които може да бъде отговорено след запознаване с фактите по казуса, а не изначално да се приема кой бил прав и кой бил крив.
Дано да съм била полезна на поставеното от Вас питане.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

статут на парцел Здравейте, Поземлен имот , област Стара Загора, община Стара Загора, гр. Стара Загора, п.к. 6000, парк Борова гора, вид собств. Частна, вид територия... Последен отговор - 4.08.2021 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Грешка в нотариалния акт Здравейте, загледах нотариалния си акт ,който е за сделка изповядана април 2021 година. Забелязах,че има грешка спрямо скицата от кадастъра. Номерата... Последен отговор - 15.08.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Анулиране на сделка за продажба на недвижимо имущество. Срок за анулиране.... Здравейте, въпроса ми е имали давностен срок за анулиране на сделка за продаден имот и какъв е той. Можем ли да осъдим купувача за покупка с... Последен отговор - 6.09.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

УПИ с 1/2 от сграда Здравейте, притежавам УПИ 500кв.м., ъглово във формата на квадрат с лице към две улици върху, което е застроена едноетажна къща със ЗП 98 кв.м. с два отделни... Последен отговор - 5.08.2021 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Узаконяване на място за поставяне на гаражна клетка ! Здравейте! Искам да си узаконя едно местенце зад блока, на което да поставя гаражна клетка. Зад блока ми има 12 клетки. Има място за още 14 - така ми казаха... Последен отговор - 14.09.2021 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив