Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Коментари на отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Todor Todorov

229
точки

310
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:1576
Въпроси: 14 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/2584 - Линк за покана
Коментари на отговори: 10
Данъчната оценка на земята в Драгалевци ?
Здравейте, интересува ме, колко е данъчната оценка на земята, кв.м. в Драгалевци ? Вилната зона над Стадиона - ток, вода и т.н. В бележките за данъците, се води земя + къща общо. За да се види , кое отделно колко, е трябва да се изиска издаване на актуална данъчна оценка от общината. Та въпроса ми е, ако някой има актуална информация, от скорошна сделка. Благодаря .
Раздел:

Данъци и такси

Населено място:

София

Зададен на: 27.11.2017 Последен отговор: 28.11.2017
 

Коментар на Todor Todorov: Здравейте адвокат Миткова, идеята на въпроса ми е, да се ориентирам ПРИБЛИЗИТЕЛНО за цените във вилната зона на Драгалевци /над Стадиона/ . За точна цена е ясно, че се получава от данъчната служба, но аз съм малко далече, тай като постоянно живея в Австралия. Моля за отговори, САМО от хора извършили сделки в района последните години. Благодаря !

Дата на коментара: 28.11.2017  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Промяна статут гараж .
Здравейте , имам следния въпрос, притежавам надземен гараж, като самостоятелен обект в жилищен блок в София. В гаража има течаща вода, тоалетна и външна врата, некасаеща общи части от блока - влиза се директно . Съседите ми паркират в двора на блока, т.е. може да се декларира , че има място за паркиране. Мого ли да му сменя статута на гаража, ? Ателие ? Офис ? Жилищно, друго ? Предварително ВИ благодаря за отговора .
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 12.10.2016 Последен отговор: 12.10.2016
 

Коментар на Todor Todorov: мдаааааааа точно и ясно, легално не може да стане. А има ли някъде инфо, какви са санкциите, ако въпреки това се направи на нещо .

Дата на коментара: 12.10.2016  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Разделяне цена парцел и цена къща .
Здравейте интересува ме следното : наследник съм на вила с прилежаща земя. Другите наследници са майка ми, сестра и брат ми. Земята е придобита преди брака на родителите ми, т.е. всеки от нас притежава по една четвърт от земята като наследник. Къщата е строена по време на брака т.е. майка ми има 1/2 плюс 1/4 от другата половина. Т.е. от къщата майка ми получава 3/4, трите деца по една трета от 1/4 или по 1/12. Данъчната оценка на имота е на база земя и къща т.е. не са разделени. Как се определя цена на земя и съответно къща.
Раздел:

Оценка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 19.07.2016 Последен отговор: 20.07.2016
 

Коментар на Todor Todorov: Благодаря ви ! Явно разделянето - колко струва земя и колко струва вила е когато се поиска данъчна оценка от община. Защото в годишното съобщение за дължимите данъци са заедно т.е. там не са разделени. Един ред земя и вила - еди колко си.

Дата на коментара: 20.07.2016  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Данъчна оценка имот и земя
Здравейте, предстой ми продажба на имот. От общината получих удостоверение за данъчната оценка . Странното е, че ми пише ДО апартамент собственик - 40 000 лв. Имам 2 % от земя - грубо 1000 лв. за собственика . Данъци плащам върху 41 000 лв. Общата оценка на земята на целия парцел на кооперацията е около 50 000 лв. Защо ми пише че данъчната оценка на гореописания имот е 90 000 лв. сякаш притежавам цялата земя ?! Не е ли правилно, данъчната оценка да е 41 000 лв . ?
Раздел:

Данъци и такси

Населено място:

София

Зададен на: 29.02.2016 Последен отговор: 01.03.2016
 

Коментар на Todor Todorov: Благодаря ви адвокат Моллов,за отговора. Хубавото, е че не са ми написали и данъчната оценка на цялата сграда ... Щом ми пишат, че данъчната оценка с дебели букви е апартамента плюс цялата земя, можеха и цялата сграда да ми запишат ...... И какво изобщо ме интересува колко струва целия парцел ???? Нормалното е да се изпише моя апартамент и моята земя, така е според мен ......

Дата на коментара: 01.03.2016  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Проблемен съсед
Здравейте, цялата кооперация имаме проблем със съсед идиот, който си е дал апартамента под наем и живее в гаража си в кооперацията . Цял ден и нощ, пиене, музика, компании. Не се издържа. Може ли да бъде санкциониран , че живее в гаража . Все пак е гараж, не е за живеене. Предназначение не е сменял и на забележки отговаря нагло, че гаража си е негов и ще си прави каквото си иска вътре .
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 26.11.2015 Последен отговор: 27.11.2015
 

Коментар на Todor Todorov: на отговора нали колелото ми е паркирано вътре в гаража. гараж ли е - гараж е . А ако искате да има паркирана кола - купете ми я , какво да отговорим. абе идиот .... ужасТ

Дата на коментара: 27.11.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив