Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 25, 2012

Коментари: 1

 

Залавянето на банда измамници стана причина да се разбере кой притежава къщата на ул. "Сан Стефано" 6

 
Залавянето на банда измамници стана причина да се разбере кой е актуалният собственик на една от най-красивите сгради в центъра на София.
 
Семейството на бизнесмена Валентин Златев, по-точно - баща му Васил Златев чрез фирмата "Агрохолд", държи имота на ул. „Сан Стефано" 6, който от години привлича погледите на минувачите, защото разкошната къща е подложена на рушене.
 
Вчера полицията обяви, че е хванала седем бандити, сред които е и адвокат Силвия Илиева. Бандата била вече продала и жилище на възрастни столичани, съобщава в. „24 часа".
 
С фалшиво пълномощно измамниците се опитали да продадат сградата на „Сан Стефано", известна в миналото като „къщата на банкера Иванов".
 
Строителството на къщата завършило през 1944 г. и тя веднага била дадена под наем на Кралство Румъния за посолство. Щом съветските войски се появили след няколко месеца в София, вътре се нанесли хора от милицията и от охраната на лидерите на БКП.
 
През следващите 45 години в къщата се помещаваха канцеларии на всякакви съветски представителства, скрити зад табелата „Обединен профкомитет на гражданите на СССР, работещи в НР България".
 
През 1992-1993 г. наследникът на банкера Димитър Иванов след поредица съдебни дела успя да си върне собствеността. Говореше се, че тогавашният посланик на Русия не искал да се откаже лесно от къщата и показвал лист от ученическа тетрадка, на който пишело, че „имотът е подарък от другаря Георги Димитров на братския Съветски съюз". 
 
След реституцията собственикът веднага продаде къщата - очевидно на хора и организации от бившия вече СССР - и в нея отново се нанесоха всякакви руснаци, както и български фирми, работещи за Москва. 
 
През последните десетина години дирите на реалния собственик се губеха, докато сега се разбира, че той бил бащата на шефа на „Лукойл".
 
Къщата е изоставена, руши се, а на няколко пъти по фасадата й бяха правени нелепи и кичозни промени. По едно време там бяха снимани епизоди от игралния филм "Опашката на дявола".
 
В квартал „Докторски паметник" се говори, че изглежда целта на сегашния собственик е сградата да бъде доведена до "саморазрушение" и на мястото й на престижната софийска улица да бъде издигната многоетажна бизнессграда.
 
В официалното съобщение за задържаната престъпна група за имотни измами МВР обяснява, че те били задържани в кантората на столичен нотариус в момент на изповядване пак с фалшиво пълномощно на друга сделка с апартамент в жк „Св. Троица", чиято данъчна оценка е 63 хил. лв.
 
Жилището е с площ от 85 кв. м и е собственост на Иван и Свобода Смолецови. Те живеят на друг адрес в София, а въпросното жилище отдавали под наем. В момента там живеел хърватин.
 
Иван Смолецов заявил, че в понеделник полицаи са го предупредили, че се е готвела продажба с измама на апартамента им в жк "Св. Троица".
 
МВР съобщи, че по случая са прибрани 7 души, сред тях 3 жени. Повечето са от София, има и родом от Лом, Радомир и Бяла Слатина. Почти всички задържани са криминално проявени. Регистрирани са в полицията за измами, фалшифициране на документи, сводничество. 
 

www.vesti.bg

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Якоооооооооо

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив