Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дискусии

Добави коментар

Сеп 23, 2013

Коментари: 9

Новини

Защо млади адвокати не заведат дело срещу Община София от името на собственици на луксозни имоти, които не искат да има коптори около тяхната инвестиция ? 
Докато трае делото, а това ще е поне 10 години, недоволните няма да плащат Данък сгради ...
Докога ще наричаме бедни собствениците на имоти с добро местоположение ???
 Инспекторите имат служебни автомобили и ако карат по-бавно и се оглеждат ще видят къде има нужда от помощта им !!!

 

Булевард България в София привлече огромни инвестиции .  
Нови офис и жилищни сгради променят облика на булеварда, който свързва престижния квартал Бояна с центъра на столицата . Хиляди частни лица и фирми повярваха на прогнозите и закупиха имоти на бул. България .

Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews

Кметството на София всяка година получава милиони от данъци и такси .
 За 10 години булевард България се промени към по-добро с цената на ЧАСТНИ инвестиции .
Време е Кметството на София да инвестира в старите сгради по булеварда !!!

В Истинската Европа кметствата имат програми за саниране на старите сгради за да може да се повиши цената им и търсенето от купувачи и наематели .
В Истинската Европа не може да видите коптор на престижен булевард .
В Истинската Европа има инспектори, които следят да няма подобни входове .
Какво работят служителите на Столичният инспекторат ?

На милиони българи е ясно, че ако богатите не се чувстват добре няма да има инвестиции .
Всеки добре управляван град се старае да привлече богати хора от цял свят .
Има ли екип за подобряване качеството на живот в София ?
Ако има такъв екип защо не се вижда резултат от дейността му ?


Владимир Йосифов

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (9)

moriarti: "Вай!? Коптори... Кое по-точно? Свръхлуксозна сграда БЕЗ паркинг, БЕЗ градина, БЕЗ тротоар, БЕЗ детска площадка, на оживен вечнобучащ булевард... (само 30-ина апртаментоофисчета и 3 тона претенции)? Или някоя от къщичките наоколо? В София има САМО около десетина истински луксозни сгради. Останалото са... коптори с амбиции."

патиуанчо: "Не знам кви "коптори" дразнят гражданина Йосифов, ама според мен най-грозните елемент в гледката са недостроените "инвестиции" на лакомите строители от 2005-2006-та. Отвратните шарении с алуминиева дограма, огледални прозорци и омазани в основни цветове, "сьомга" или разредена охра са номер две по грозотия. ден година храни."

Dehumanizer: "Хиляди частни лица повярваха и на Соломон Анжел и станаха комшии в "Града на мечтите" или както там се казваше. Впрочем не станаха комшии, поради липса на град на мечтите, но това е нормално у нас - поне платиха, за да станат; мечтите им ги загряваха десетилетия."

МАГИСТРАТ : "По-правилно е да се зададе въпроса: Къде отиват парите от тези данъци и защо не се оправя инфрастуктурата. Защо от началото на така наречената демокрация всички управи на Голяма столична община и ведомствата обезпечаващи комуникациите-ток и вода изнудват сроителите да извършват за своя сметка, респективно на бъдещите собственици строителни дейности, които са задължение на споменатите вече институции."

Анонимен потребител Сеп 23, 2013  

antistatik: "Няма такова нещо като нарочно, изкуствено разделяне на "бедни" и "богати" квартали освен в страните където бедните живеят в кашони от банани а кварталите на богатите ги пазят с кратечници. Даже напротив, на Запад този тип сегрегация се смята за отрицателно явление. Един квартал се изгражда сам като ексклузивен от свободния пазар - квартала става търсен, наемите и цените на имоти се покачват. Заселват се нов тип хора, магазините и услугите се ориентират към тяхната класа. На бедните им става скъпо и сменят квартала. В София това няма как да стане. Първо, повечето българи нямат нито сетива, нито особени изисквания към средата извън собствения им имот. Второ, с какви особени градоустройствени предимства би могъл да изпъкне този квартал освен с близостта на вече претъпкания Южен парк? Улична мрежа на голямо село, презастрояване, малко зеленина, никаква социална инфраструктура? Стилистичен турлю-гювеч като в индийско предградие?"

hope: "Сградите са грозни, прекалено високи и с много стъкло. Евтино строителство и това се вижда с просто око. По Каблешков е по-добре, най-грозни обаче остават соц. панелките."

Анонимен потребител Сеп 23, 2013  

tademan: "Четвъртата снимка - много неудобно място за такава сграда и с такива размери, ама от общинска зелена площ стана "реституиран" терен за строеж. Огромният ТУЛУП от другата страна на бул. Витоша е страхотна "далаверка" за 20 -30 000 000 (може би и повече), ама всичко е "законно", а когато започне да функционира там няма да има движение в пиковите часове, ама на гл. архитект за това НЕ му пука и сигурно си има "логично оправдание". Също зад сградата на 1-вата снимка, последните 50 метра от ул Адриана Будевска станаха частна собственост преди около година !!! Как ?! Пладнешки обир за поне 1 000 000 !!! Ама на кой му пука?"

Нефертити: "Истина е, че в София е пълно с коптори, но за сега няма механизъм, по който да задължиш собственика да си поддържа външния вид на сградата, освен ако не са опасни."

Този вход ме изуми . Ако го видите в Ботунец е разбираемо, но на бул. България, срещу МОЛ България е странНО... Кметството на София е НЕ изпълнява задълженията си ! Задължение на Кметството е да няма такива гледки ! Този вход и няколко блока / тип общежитие в Бобов дол / свалят цената на новите сгради ! Изглежда целенасочено ... Богатството на хората включва имота ! Ако Кмеството не се старае да увеличи цената на имотите НЕ работи ЗА НАС, а СРЕЩУ НАС . Колко години трябва да минат за да го разберете ? Кметството предлага услуги срещу такси и данъци . Ако прибира такси и данъци БЕЗ да предлага услугите ЗНАЧИ работи за друг, а не за гражданите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив