Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Блогове

Добави коментар

Сеп 29, 2011

Здравейте,

Всеки от нас знае каква е работата на управителя /домоуправителя/, ако някой не знае може да се запознае с всички изисквания, задължения и отговорност. Всичко това го има в ЗУЕС и е нормативно определено. Понеже това е малко суха материя, реших да напиша и малко наши разсъждения за това как ние си представяме дейността на домоуправителя.

Първо ще започна с това, че той е човек, който общува с голям кръг от хора, както в етажната собственост, която представлява, така и в обществото. Той трябва да има контакти със строителни, ВиК и други фирми. Трябва да има добра комуникация с общинската администрация и неправителствени организации. Следователно добрият домоуправител трябва да бъде харизматична личност, да намира начин да защити личния и общия интерес, без да обиди никого.

Добрата комуникация с хората е изключително важна в такъв вид работа.

Способността да поема отговорности е от изключително значение.

Представете си, че подът е измит с неподходящ препарат и е хлъзгав. Госпожа Иванова, която е на 70 години отива за хляб и мляко. Подхлъзва се и пада, чупи си крак. Много сериозни последствия от едно малко недоглеждане. А, колко по-сериозни неща могат да се случат.

Трябва да е себеотдаден.

Да защитава интересите на живущите до край. Примерно, пред входа Ви има теч, от общинското дружество не „намират време в графика си, за да отстранят ремонта” и трябва да газите във вода до пролетта. Нещата не трябва да спрат до тук. Комуникацията с дружеството може да е трудна, но не е невъзможна. Ако екипите са наистина толкова заети, се наема частна фирма, която да реши проблема, а дружеството поема разходите /това е само пример/.

Трябва да е човечен.

За да успее да си върши добре работата, проблемите на живущите не трябва да са му чужди.

И за финал, трябва да си обича работата и да намира удовлетворение в това, което прави.

Благодаря Ви за вниманието!

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив