Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Блогове

Добави коментар

Сеп 29, 2011

Здравейте,

Всеки от нас знае каква е работата на управителя /домоуправителя/, ако някой не знае може да се запознае с всички изисквания, задължения и отговорност. Всичко това го има в ЗУЕС и е нормативно определено. Понеже това е малко суха материя, реших да напиша и малко наши разсъждения за това как ние си представяме дейността на домоуправителя.

Първо ще започна с това, че той е човек, който общува с голям кръг от хора, както в етажната собственост, която представлява, така и в обществото. Той трябва да има контакти със строителни, ВиК и други фирми. Трябва да има добра комуникация с общинската администрация и неправителствени организации. Следователно добрият домоуправител трябва да бъде харизматична личност, да намира начин да защити личния и общия интерес, без да обиди никого.

Добрата комуникация с хората е изключително важна в такъв вид работа.

Способността да поема отговорности е от изключително значение.

Представете си, че подът е измит с неподходящ препарат и е хлъзгав. Госпожа Иванова, която е на 70 години отива за хляб и мляко. Подхлъзва се и пада, чупи си крак. Много сериозни последствия от едно малко недоглеждане. А, колко по-сериозни неща могат да се случат.

Трябва да е себеотдаден.

Да защитава интересите на живущите до край. Примерно, пред входа Ви има теч, от общинското дружество не „намират време в графика си, за да отстранят ремонта” и трябва да газите във вода до пролетта. Нещата не трябва да спрат до тук. Комуникацията с дружеството може да е трудна, но не е невъзможна. Ако екипите са наистина толкова заети, се наема частна фирма, която да реши проблема, а дружеството поема разходите /това е само пример/.

Трябва да е човечен.

За да успее да си върши добре работата, проблемите на живущите не трябва да са му чужди.

И за финал, трябва да си обича работата и да намира удовлетворение в това, което прави.

Благодаря Ви за вниманието!

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив