Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Интервюта

Добави коментар

Дек 16, 2011

1. Защо е изгодно да се инвестира в Лас Вегас?

 

Най-напред да споменем какво е инвестиционен имот. Tова е имот / сграда, част от сграда или земя, закупени с цел отдаване под наем или аренда, т.е. имот, носещ доходи, най-общо казано.Цените на недвижимите имоти, както в България, така и във Вегас, са на доста променени нива  през последните 2 години за България, а за Вегас дори от последните 5-6 години. Това е факт, до който водят проведените проучвания и анализи, извършени от нашата фирма в продължение на немалък период от време.  Правени са съпоставки на различни показатели и след задълбочен анализ, като най-добри възможности за инвестиции се очертаха тези в Лас Вегас.

 

2. Мислите ли, че много българи биха проявили интерес към покупката на имот във Вегас?

Във фирмата ни много често постъпват запитвания от обикновени хора за покупка на имоти с цел инвестиция. За  момента, по-ниските цени са знак, че биха могли да закупят имот, който най-напред да отдадат под наем, а после този имот да остане за децата им. Било то като жилище или като продължаваща доходоносност. Ние, познавайки и двете страни на пазара – покупните цени към момента и възможността, заедно с цената за отдаване под наем, започнахме да си задаваме въпроса, как бихме могли да дадем най-добрата цена на клиентите си за парите им. Това със сигурност в момента все още не е България. Но всеки сам прави избори си. Смятам, че хората, които само малко се замислят над съотношенията между възможността Вегас и България, със сигурност биха предпочели Вегас.

3. Има ли някакви специфични особености на предлаганите имоти във Вегас, например особености  в обзавеждането или нещо друго, което потенциалните купувачи трябва да знаят?

Да, на първо място бих желал да разсея мита, че къщите и сградите там са дървени. Всичко, което предлагаме, е масивно строителство. На второ място – в 99% от случаите имотите се продават необзаведени, с изключение на кухненския бокс. Понякога жилищата се предлагат дори с пералня и сушилня в тях, включена в цената или с възможност тези електроуреди да бъдат договорени за покупка. В офертите ни е изрично описано какво се включва като обзавеждане и електроуредите към съответния имот – това е едно от задълженията на колегите ни в САЩ. Също така искам да добавя, че имотите се отдават под наем пак така – необзаведени. Всеки наемател се настанява със собственото си обзавеждане. Важно е да се знае, че болшинството от сградите там са най-много на два етажа и всички са организирани в затворени комплекси. В тези затворени комплекси, освен задължителния басейн, често има изградени тенис кортове, баскетболни игрища,  детски и спортни площадки, а в най-новите луксозни комплекси – дори и голф игрища.

4. Какъв е размерът на данъците, които собственикът на недвижим имот трябва да заплати при придобиване на имота ?

Собственикът има задължение да заплати единствено данък върху собствеността си към общината и той е най-ниският за страната, както в България, този данък започва да тече от момента на придобиване на имота. Всички останали данъци се поемат от казината.

5. Коя е по-добрата инвестиционна стратегия – покупка  с цел продажба по-късно или с цел дългосрочно отдаване под наем?

Както вече споменах, разликата в покупната цена е в пъти по-ниска в полза на Вегас, съответно наемната цена в пъти по-висока – няма да се изненадате, че пак в полза на Вегас. Инвестицията се изплаща съгласно златните правила на специалистите в тази област, така че всеки има право да вземе сам решение. След възвръщане на инвестицията какво да прави с имота си. Освен това, в близките години се очаква тенденция за повишаване цените на имотите – аналог може да бъде всяка една инвестиция, за която се сетите.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив