Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 7, 2012

Микро апартаментите се очертават като достъпно решение за италианците, чиито доходи са сред най-ниските в Европа


Миниатюрните жилища са се превърнали в нещо напълно нормално за италианците, пише онлайн порталът The Move Channel.

Кризата в еврозоната засегна доста държави, което доведе до рязко свиване на икономиката, както и на размерите на жиликата. В момента микро апартаменти наводняват жилищния пазар в Италия, докато страната се опитва да се пребори с рецесията.

Тези малки домове, наречени "лилипути", изникват като гъби на територията на Рим, предлагайки на щастливите си собственици площ от цели 4 кв. м. Амбициозните купувачи могат да си купят и по-екстравагантни жилища с площ от до 10 кв. м - достатъчно, за да си полегнат в тях.

В една от обявите, цитирана от вестник The Independent, се рекламира "ергенско жилище близо до Пантеона" за 50 хил. евро. В него има "мивка, тоалетна и душ, разположени по протежението на лявата стена", както и "три стъпала, водещи до втория етаж, където има тясно легло". Площта на жилището е цели 5 кв. м.

За сравнение най-тясното жилище в Ню Йорк е широко едва 2,9 метра, но е с площ от 92 кв. м. Искат му солидните 3,95 млн. долара, и то след много понижения на цената.

На този фон цените на миниатюрните апартаменти в Италия са направо смешни - факт, който много местни жители оценяват.

При средни доходи от 23 406 евро годишно заплатите в страната са сред най-ниските в Европа. За живеещите в столицата цените на апартаментите са непосилно високи, а т. нар. микро апартаменти се очертават като едно достъпно решение.

С продължаващата криза в еврозоната този начин на живот става реалност за все повече хора, които се нуждаят от евтино място за живеене.

За щастие това не е единствената опция за чуждестранните купувачи. Заради кризата цените на имотите в Италията спаднаха с 14% от 2007 г. насам, в резултат на което жилищата с нормални размери също се предлагат на по-миниатюрни цени.
 

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив