Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Апр 15, 2015

Бай Ганьо, другарите и другарките му не разбират, че труда има цена.
Другарите смятаха, че като държат Властта могат да принудят всеки българин да работи без заплащане на знанията и опита, който има.
Донякъде това беше възможно преди 25 години .


 
 
 

Днес не е възможно!
През 2015-та година няма как да принудите българин със знания и опит да работи като друг българин, "хванат с примка в гората". Така казвахме преди 1989-та година за хора, които Партията налагаше в туризма...


 

Ако България иска да има туризъм ще трябва да осигури обучение на персонала !
Разберете, преминаването от Обществено Хранене към Туризъм е много бавен и сложен процес. Трябва да се наемат хора, които знаят разликата и са виждали и едната система, и другата система. Преподаватели, които са "почивали" 34 години в бунгало в Черноморец няма как да обучават персонал за #Туризъм.
За политиците това е под достойнството им и не трябва да се занимават с келнери, но тогава ще ходят на работа с колело, а не с брониран автомобил.


 

Защо в този ресторант никога няма проблеми ?
Защото собствениците плащат справедливо за опита и старанието на персонала и клиентите са доволни.
В Бургас и региона винаги е било различно от Варна и региона.
Персоналът във Варна и околните села е бил винаги по-селски. Не знам защо, но е така.
В Бургас има някакво спокойствие и уважение към парите, все още.

Това, което се случи в Златни пясъци трябва да се изучава във всяко учебно заведение, свързано с туризма !!!!!!

 


 




  1. Спешна проверка на два хотела в Златни пясъци
  2. В столова с 380 места са се хранели 830 туристи в "Златни пясъци"

В медиите се PRокрадва идеята, че туристи са нападнали и били персонала защото имало слаба организация.
НЕ !!!
Не е имало слаба организация, а хората, които работят в тези хотели са без опит.
АКО имаха опит и знания щяха да знаят какви продукти им трябват за да посрещнат 1000 туристи.
АКО имаха продукти, повтарям ако имаха продукти, хора с опит биха изхранили още толкова туристи без проблеми.
Медиите, а и екипа на министъра на туризма Николина Ангелкова не казват дали е имало продукти.
ТОВА е важно!!!
АКО е нямало осигурени продукти за изхранване на 900 човека е САБОТАЖ !
Някой е платил да се изработи този скандал.
Не може да се посрещат гости без продукти за храна.
Организацията на храненето е втори въпрос.

Приемам, че е имало продукти.
Въпреки, че имам съмнения, приемам, че няма саботаж, поръчан от съседна страна.

Та, ако е имало продукти, министъра на туризма Николина Ангелкова, е длъжна да попита ЗАЩО не е имало НОЩНА смяна в кухнята.
Министъра на туризма Николина Ангелкова трябва да попита защо при зазоряване не е имало 2-3 служители на двата хотела, които да започнат рязане на хляб, салами и кашкавал.

Някой трябва да попита защо 1 час преди започване на закуската не е имало един / САМО / един човек, който да направи малки пици калцоне с останалите от машината за рязане кашкавал, салами, малко лук, пърченца гъби и една маслинка.

Някой трябва да обясни дали в ресторанта е имало необходимата техника или тя ще бъде доставена за сезона!!!
АКО е имало техника защо не е използвана?
АКО е имало достатъчно хладилна площ защо не е включена да работи ?
КОЙ пожарникар е прегледал техниката в ресторанта и кога ?
АКО е имало необходимата техника ЗАЩО нощната смяна не е приготвяла супи, печени меса и ганритури ?
ЗАЩО нощна смяна не е приготвяла заготовки от зеленчуци и десерти ?

Преди 30 години участвах в изхранването на 1500 ЕДНОВРЕМЕННО !!! човека в един ресторант . Това беше ресторант Лебеда в Панчарево. ресторанта работеше само вечерно време с Вариете.
32 - ма сервитьори и само 4 - ма готвача !!!
Да, и управителят и съпругата му...
Всеки от сервитьорите имаше задача . Готвачите не се занимаваха с белене на картофи, моркови и лук, почистване на чесън, почистване на гъби, рязане на хляб, измиване на салати, репички, домати и ...
Само за 2-3 часа на ден всичко ставаше като по учебник.
Как ?
Бушев беше обичан и уважаван от персонала. Бушев беше ресторантьор с опит.
Само той пое задачата да организира това геройство.

Вместо да получи медал след края на сезона, Никола Анастасов и другари му спретнаха капан,  изгониха го и го оставиха да умре в мизерия.
Съпругата му се поболя и за година-две умря.
По онова време Бушеви имаха 3 годишна дъщеря. Не зная кой отгледа детето на един от най-добрите ресторантьори в България...
Народният артист Никола Анастасов, като Партиен секретар, не помагаше при организацията на доставки на продукти, а се грижеше другар - кафеджия да поеме този невероятен ресторант.
Това е България !
Всеки, който покаже знаия и опит и разработи заведение или хотел ще бъде СМАЗАН.

Затова никой не смее да покаже целият си потенциал.

След 1990-1995 година обучавах данъчни агенти - срещу входа на МФ, ул. Георги Раковски.
Продавах 1000 сандвича и 250 - 300 пици на ден.
ВСЕКИ ден !!!
На 7 кв.м. площ. Останалото беше тоалетна, склад и мивка за киснене на яйца /с белина/.
На 7 кв.м. организирах работата на 10 човека.
2-ма души бяха нощна смяна.  Те задушаваха пилета с гъби, варяха яйца, варяха картофи и моркови и още ...
Студентка в НАТФИЗ приготвяше пиците с натрупаните дребни парчета месо и кашкавал от машината за рязане./ 2 фурни /
Един  човек режеше с машина пушен врат и кашкавал.
Един човек смесваше салатите за сандвичи.
Един човек продаваше сандвичи 12 часа / с три микровълнови печки и две преси за сандвичи / .
Един човек помагаше на всички и заместваше всеки един при почивката му.
Двама души почиваха, защото се работи и събота и неделя.
ТРИ хлебарници изработваха питките и хляба...


Защо министъра на туризма Николина Ангелкова не се бори за бюджет за награди на най-добрите във всеки курорт ?
Защо кмета на всеки град в близост до курорт не се бори за бюджет за награди на най-добрите в курорта ?
Защо Министерство на финасите няма бюджет за награди на най-добрите готвачи ?
/готвачите създдават печалбата в ресторанта, а не управителя на хотела !!!!!
АКО готвачът няма опит и знания няма да може да създаде печалба с менюто /
Защо Министерство на социалните грижи няма бюджет за награди на най-добрите в български курорти ?
БЕЗ награди няма как да има успехи в туризма.
Хората учат до края на живота си само ако са мотивирани.
Когато мотивацията е да получаваш само заплата няма как да бъдеш ангажиран да създаваш печалба.
Защо няма процент от печалбата на хотела за готвачите ?

Моля министъра на туризма Николина Ангелкова да отговори дали знае колко процента от печалбата на ресторант с 5 звезди се отделя за опити на нови рецепти .
Това, че селяндурите, които управляват хотели в България не знаят не означава, че и министъра на туризма не знае.
Министерството на туризма трябва да има отговор на всеки въпрос, свързан с туризма !!!
За да стане това трябва да имат експерти, които познават бранша, а не кухи тикви, които някой зам.министър е довел. Приятели на зам-овци даваха звезди на 5звездни хотели.



Vladimir Yosifov:


"1000 туристи в ресторант без храна .
Това е липса на опит !!!
Защо не е имало един човек нощна смяна и двама от зазоряване ?
КОЙ трябва да научи селяндурите как се хранят 1000 души .
Да попитат Никола Анастасов, той отговаряше за ресторант Лебеда и даваше акъл как да става всичко .
1500 гости 4 готвачи и 32 сервитьори .
Да питат Николчо, той ще им обясни как се прави туризъм.
Нали Партията БКП го беше направила Отговорник !!!
Това е България .
Никой нормален не би харчил парите си Тук ..."
В хотелите ни миналата година нямаше кой да работи, а тази година няма кой да почива.



Владимир Йосифов

Владимир Йосифов



Икономията е майка на мизерията - Стършел

"- Татко, каква е разликата между човека и петела?
- Човека го скубят жив."
---

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

българин
  
работи
  
опита
  
възможно
  
преди
  
години
  
година
  
знания
  
опит
  
хора
  
партията
  

туризма

  
ако
  
българия
  
туризъм
  
персонала
  
знаят
  
разликата
  
система
  
защо
  
ресторант
  
проблеми
  
бургас
  
региона
  
винаги
  
варна
  
парите
  
това
  
златни
  
пясъци
  
заведение
  
хотела
  
туристи
  

имало

  
слаба
  
организация
  
хотели
  
имаха
  

продукти

  
1000
  
министъра
  
николина
  
ангелкова
  
дали
  
човека
  
саботаж
  
някой
  
гости
  
храна
  
въпрос
  
попита
  
нощна
  
смяна
  
зазоряване
  
рязане
  
хляб
  
салами
  
кашкавал
  
човек
  
пици
  
машината
  
гъби
  
обясни
  
ресторанта
  
необходимата
  
техника
  
сезона
  
площ
  
приготвяла
  
1500
  
лебеда
  
време
  
сервитьори
  
всеки
  
готвачите
  
картофи
  
моркови
  
почистване
  
само
  
часа
  
края
  
никола
  
анастасов
  
най-добрите
  
помагаше
  
покаже
  
яйца
  
души
  
варяха
  
един
  
сандвичи
  
бори
  
бюджет
  
награди
  
курорт
  
министерство
  
готвачи
  
печалбата
  
печалба
  
знае
  
звезди
  
селяндурите
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
това
  
да
  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							инж. Петър Петров

инж. Петър Петров
Инженер
Стара Загора

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив