Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

 

1. Имайте позиция и я отстоявайте!

Вие трябва да знаете кое е важно за вас и да държите на него. Трябва да имате няколко условия, без които да не се осъществи сделка. Хубаво е да набележите и такива, по които сте склонни да направите компромис. Ако изпълните всичко това, то вие вече имате позиция и трябва да я отстоявате до постигането на крайната цел.
 
2. Не приемайте това лично!
Ако сте прекалено упорит и емоционален - няма да успеете. Когато ви предложат прекалено ниска оферта, трябва да знаете, че това има своята причина. Купувачите и продавачите трябва да осъзнават стойността на имота и да се водят от това. Всеки ще иска най-доброто за себе си. Това е нормално и не трябва да бъде приемано като нещо лошо.
 
3. Разберете кое може да се договаря и кое не!
Разберете кое важно за човека отсреща и за кое той не би могъл да отстъпи, и съответно това за което може да направи компромис. Винаги има начини за получаване на по-висока или по-ниска от обявената цена.
 
4. Работете с опитен и качествен агент!
Работете с опитен агент, който е тясно специализиран във вида имот, към който се стремите. Има хора, които са тясно специализирани в дадени райони, в определен тип жилища и т.н. Те знаят как да постигнат това, което  важно за вас.
 
5. Подсигурете си възможност за "затваряне" на сделката!
Преди да започнете преговори е важно да имате възможност за лесното им приключване. Трябва да знаете точката, при която трябва да приключите преговори. Пригответе всички нужни документи за финансова стабилност. Проверете всичко и бъдете подготвени. Договорът трябва да бъде в електронен вариант и да имате лесна възможност за поправка и бърза реакция.
 
6. Бъдете информирани за всичко!
Следете всяка стъпка от преговорите и бъдете информирани за това, което следва. Мислете в перспектива. Трябва да знаете какво ще се случи и да сте готови с резервни варианти.
 
7. Не съществува "общо правило"!
Много често се задава въпросът "Какво е общото правило за това или онова". Никога на мислете по този начин. Ако някой е направил сделка за даден имот на дадена цена - това не го прави правило. В бизнеса с имоти всяко нещо е различно. Има тенденции и стандартни практики, но останалото е променливо.
 
8. Уважавайте човека срещу вас!
Бъдете любезни и не говорете крайно. Стойността на офертата не е единственото, което е от значение. Добрата оферта трябва да бъде представена подобаващо. Доброто отношение към човека от вас винаги е от полза.

Коментара : (1)

Добави коментар
Мар 6, 2011  

Много точни съвети, ще е хубаво да се вслушат уважаемите клиенти. Ще им е от полза.

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив