Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Земеделска земя

10.12.2022 - Земеделска земя - 1 Отговори     (0)

Възможно ли е да брат ми да се откаже от своя дял в моя полза от наследствени общи земи,лозя и овощни градини като ние двамата заедно с братовчеди се явяваме наследници на имотите на нашата баба,дядо,прабаба по майчина линия.Низходящите на тези баба,дядо и прабаба са починали и ние се явяваме техни низходящи по право на наследяване.
Нашата обща идеална части на мен и брат ми обаче от отделните ниви на тия баба ,дядо и прабаба обаче като идеални части при отделните ниви е под 3дк.а при лозята е повече от един.
Може ли брат ми да ми да се откаже в моя полза и по какъв начин,сигурен за мен, като аз оставам да деля с останалите?

									Petar

Petar

Отговори (1)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

10.12.2022

Отговор: Здравейте Петър!
Въпросите Ви са няколко и касаят конкретни отговори.
НА ПЪРВИЯ ВИ ВЪПРОС , отнасящ се до частичен отказ от наследство - частичен отказ от наследство в Българското право не съществува.
Ако искате брат Ви да не наследи своя дял, тогава той може да го дари или продаде на друг съсобственик, но не и да прави частичен отказ.
Що се отнася до образуването на дялове, да, действително има изисквания при образуване на дялове за земеделска земя и лозя.
Но, в крайна сметка моя съвет към Вас е да се обърнете към адвокат и на место да се види какво може да бъде направено във Вашия случай, респективно да обясните , какво Вие искате като резултат от наследството, за да Ви се обясни по какъв начин може да стане ,или защо няма да стане, предвид законовите разпоредби.
Тук е невъзможно да Ви се отговори конкретно, поради факта, че Вие посочвате много наследници, но кой по каква линия е не става ясно.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Европейска програма за необработваеми земеделски земи Има ли програмаза поддържанена земеделски земи, които не се обработват? Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

2 Отговори

Смяна предназначение статута на земя Необходимо ли е смяна на предназначението на земя,попадаща в зона РЕКРЕАЦИОННА ЗОНА ВИЛЕН ОТДИХ, съгласно ОУП на града.Става въпрос да се построи върху... Последен отговор - 7.06.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив