Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Здравейте имаме нужда от съвет във връзка с наследствена земя на прадядо ми.

20.10.2019 - Земеделска земя - 3 Отговори     (0)

През 2015 г като наследници на прадядо ми със сестра ми си узаконихме 28 дка наследствена нива.Останалите наследници нееднократно ни подканваха да си оправим земите и ние се възползвахме от правото си и с трима наследника си извадихме нотариален акт.До момента на сделката нивата от 1994 г е внесена в кооперация на името на наследници на Димитър/прадядо ни/.Наследниците са 5 ма вече починали.25 години получаваме рента необезпокоявани.През 2018г останалите наследници започнаха дела с/у нас със сестра ми и тази година след протакане и 6 месечни отсрочки от страна на съдията очакваме решение на съда с което мислим че сме загубили делото.Можели да ми дадете съвет да продължим ли "битката " или тя вече е загубена.
П.С В тези декари са включени земи на баба ни на която само аз и сестра ми сме наследници.Също и лозе което е дадено на родителите ни през 1981г но незнайно защо в емлячните регистри е включено в партидата на прадядо ни.
ddia_71@abv.bg

									ДИЯНА ТОДОРОВА

ДИЯНА ТОДОРОВА

Отговори (3)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

21.10.2019

Отговор: Препоръчително е всички документи по делото да бъдат прегледани от адвокат, както и да се изчака съдебното решение, за да получите точен и коректен отговор на поставените от Вас въпроси. В случай че делото е заведено от наследници на дядо Ви, същите имат право да претедират за заплащането на рента върху съсобствените земи от датата на писмената покана, освен ако не сте придобили имотите по давност.


За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

21.10.2019

Отговор: От написаното от вас не става ясно за какво точно спорите с другите наследници?


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

29.10.2019

Отговор: Здравейте госпожо Тодорова!
Подробно сте описали питането си, но въпреки това в него липсват важни детайли, за да Ви се даде точен отговор.
Пишете, че сте узаконили нивите, но не става ясно какво точно сте имали предвид - заявили сте пред ОПК да Ви бъде възстановено правото на собственост на всички наследници, или по съдебен ред е било възстановено правото?
Ако, под узаконяване имате предвид издаване на нотариален акт за собственост само на Ваше име и на сестра Ви, знаейки, че нивата е наследствена и следва да получат дял и другите наследници, то това обяснява започналото делбено производство.
Възможно е да е бил заведен и иск по ЗСПЗЗ по реда на чл.14, което ще рече - спор за материално право, който иск е специален и с който иск се установява отново кръгът от наследници на дядо Ви.
Не бих казала, че в едно делбено производство ще загубите това, което Ви се следва по закон. В делбеното производство всеки наследник ще получи това, което му се полага по закон.
Но, за да бъда коректна с Вас, моля, потърсете адвокат, с който на место, след като предоставите документите по придобиване на собствеността , респективно протоколите от заседанието и предявената искова молба със сигурност ще получите точен отговор.
С уважение,
адв. Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив