Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Запор на сметка

26.04.2016 - Кредити - 3 Отговори     (0)

Добър ден,имам следния проблем и незнам как да го реша,искрено се надявам да можете да ми помогнете.
На 08.06,12 г. ме осъжда Ч.С.И.,до днешна дата са внесени не повече от 200 лв.
Сега когато най-накрая почвам работа и имам шанса да си стъпя на краката,съответно и да внасям пари към Ч.С.И.
Идва време за заплата отивам в банката и ми казват че имам запор,и цялата сума е запорирана.
Говорим за заплата-120 лв,преведена е на два пъти,това е заплата за 6 работни дена от миналия месец (03.12 г)
Въпроса ми е имат ли право да запорират цялата сума и как да се оправя като от януари съм със 0 лв. доходи,личната ми карта изтече защото преди това пък ной ме бавиха със болничен 2 месеца немогат да го преведат защото бившия ми работодател не ми е подал банкова сметка понеже забравил.И съответно нямам и пари за да отида при адвоката,и наистина незнам как да се оправя и какви са ни правата на нас Българите в тази държава.
Благодаря за отделеното внимание.
С уважение.Ивaнова

									Теодора Станимирова Иванова

Теодора Станимирова Иванова

Отговори (3)    Коментара (1)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

26.04.2016

Отговор: ЧСИ не Ви е запорирал заплатата, а банковата сметка. За да решите въпроса е необходимо да вземете разпечатка от банковата си сметка, от която е видно от кого и на какво основание са постъпилите в нея суми. Вземете си трудовия договор или служебна бележка от работодателя Ви, какъв е нетния размер на месечното Ви трудово възнаграждение. Пуснете молба до ЧСИ да бъде вдигнат запора от сметката Ви и да Ви бъде наложен запор на трудовото възнаграждение, съобразно неговия размер. Ако нетното Ви трудово възнаграждение е под минималната работна заплата, ЧСИ не може да го запорира. Ако е над минималната работна заплата, удържа се само една част, като размера й зависи от това колко е заплатата Ви и имате ли деца.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

26.04.2016

Отговор: Здравейте, г-жо Иванова!
Ситуацията Ви наистина е неприятна.
Бързам да Ви кажа, че Ви осъжда не ЧСИ, а някой друг, който се явява взискател по делото при съответния ЧСИ.
Но съм категорична, че не е възможно цялата Ви заплата да бъде запорирана.
По-скоро е запорирана банковата Ви сметка и каквото и да влезе там, не може да бъде изтеглено.

Спокойно и уверено отидете при съответния ЧСИ и му кажете, че следва да вдигне наложения запор поне до размера на несеквестируемия доход по реда на чл.446 ГПК. Напишете и молба с това искане, за да може той да документира причината, по която ще го направи.
Ако не се случи - просто прехвърлете заплатата си в друга банка. Направете го възможно най-скоро!

От друга страна, възможно е да е настъпила и перемпция през това време, но тук вече ще Ви е трудно да го установите сама. Ще Ви е нужна компетентна помощ.

Справете се бързичко с възстановяване на дохода си, за да имате възможност за друго.
Пожелавам Ви успех!

С поздрав: адв. Симеонова
гр. София, бул."Васил Левски" 72
0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											Теодора Станимирова Иванова

Теодора Станимирова Иванова

26.04.2016

Коментар: Тука следва още малко информация,съдия изпълнителя е в София,а Аз съм от Ловеч,писах му съобщение на електроната поща,понеже не отговаряше на телефона и вече повече от седмица не съм получила отговор,фирмата в която работя е голяма тя ни издаде банковата сметка.
Когато разбрах за запора отидох също така съм писала и съобщения в офиса на завода какво да правя отговора беше цитирам точно и дусловно "Г-жо Иванова ,

Тъй като ние също сме уведомени за запора ,Ви , отново ние ще ,Ви издадем банкова с/ка , но в Пиреус банк .

Вече сме подали данните ,Ви и когато пластиката е готова ще ,Ви уведомим , за да си получите същата в офиса на банката
Поздрав "
Искам също така да уточня че изобщо нямам никакви възражения,но се чудя как може да се остави така даден човек,защото като мене са хиляди,без доходи аз нито мога да си платя тока,хляба,квартирата.
Помощ нямам от никъде,сама съм.
Аз като човек на тази държава как да си търся правата който май нямам,след като никой не гледа на теб като човек щом нямаш пари в джоба.
От една грешка на дадена личност със вишета и т.н аз оставам без превода от болничен,чак след като 100 пъти пак ходих по мъките болна,и само си прехвърляха топката иди във фирмата-иди в нои...внимание ми се обърна чак когато пуснах жалба в интернет.От там март месец ми изтича и личната карта,а сегашния работодател,като отида да попитам какво да правя да му дам друга банкова сметка отговор няма,те работели с определени банки.
Съжалявам за неграмотното писане но вече просто нямам сили и нерви.
Не мога да разбера при положение че съм започнала на 24 март работа сега след две седмици идва дата за следваща заплата как може да нямам все още някакво обяснение на всичко това.
Защото времето си тече а Аз започвам да затъвам.За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

26.04.2016

Отговор: На първо място, разберете, че запор на банкова сметка и на трудово възнаграждение са две различни неща. Чрез съветите ни тук, ще отпадне запора на сметката Ви и ще остане този на заплатата Ви. След като ще комуникирате с ЧСИ, чрез писма, пращайте ги по пощата с обратна разписка, цената е около 1,70лв на писмо. Прочетете на спокойствие какво трябва да извадите като документи, приложете ги към молба до ЧСИ и му я изпратете с обратна разписка.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Кредити

Виж всички въпроси

БЫСТРЫЙ КРЕДИТ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПОДАТЬ ЗАЯВКУ Получить быстрый кредит БЫСТРЫЙ... ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПО КРЕДИТУ С ПРОЦЕНТНОЙ СТАВКОЙ 3%. Вам нужны финансы, чтобы начать свой собственный бизнес или расширить свой бизнес, Вам нужны средства,... Последен отговор - 8.12.2022 от адв. Симеонова

1 Отговори

LOAN TO SOLVE Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer . contact (Whats App) number:+917310847059 contact email id : sumitihomelend@gmail.com... Последен отговор - от

0 Отговори

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПО КРЕДИТУ ВСЕМ ПОДАТЬ ЗАЯВКУ СЕЙЧАС ВАМ НУЖЕН КРЕДИТ ИЛИ ВЫ ХОТИТЕ РЕФИНАНСИРОВАНИЕ ВАШЕГО ДОМ, ПОПЛАТИТЬ СЧЕТА, РАСШИРИТЬ СВОЙ БИЗНЕС С ПРОЦЕНТНОЙ СТАВКОЙ 3%? НЕ СМОТРИТЕ ДАЛЬНЕЙШИЕ... Последен отговор - от

0 Отговори

ГЛОБАЛЬНЫЕ ФИНАНСЫ 5-500 МЛН ЕВРО ЛИЧНЫМ И БИЗНЕС-КРЕДИТАМ Займите деньги здесь сегодня под 3% процентной ставки. Моя компания предлагает все виды финансовых услуг по процентной ставке 3%, и наши услуги являются... Последен отговор - от

0 Отговори

ПРЕДЛОЖЕНИЕ КРЕДИТ/ЗАЙМ Мы предлагаем вам финансовые средства, чтобы помочь улучшить ваш бизнес, и предлагаем клиентам по всему миру долговые решения с более чем 10-летним... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив