Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

възстановяване на земя по параграф 4

14.12.2015 - Земеделска земя - 3 Отговори     (0)

Наследници сме на 18дка. зем. земя в гр. Русе раздадена по параграф 4. През 2009 г. ни изплатиха за 2дка./чиито ползватели са си изкупили парцелите/.
През всички инстанции минахме, включително и кмета-никакъв отговор!!!
Как трябва да постъпим за да си възстановим земята. Благодаря предварително
Христо Денев гр. Русе 0899892021
cagi@abv.bg

									Христо Денев

Христо Денев

Отговори (3)    Коментара (4)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

15.12.2015

Отговор: Основният въпрос, по който не сте дал информация е дали земята е заявена за възстановяване в срок и ако да, какво пише в решението на ПК. Ако заявление за възстановяване не е подадено, няма какво да направите, сроковете отдавна изтекоха. Ако е подадено заявление, то ПК или е възстановила правото на собственост или не.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Христо Денев

Христо Денев

15.12.2015

Коментар: Решение 113/1994г. на ПК-Русе: Признава правото на собственност и отказва да възстанови правото на собственност, поради "Имотът попада под разпоредбите на &4А или &4Б от преходните заключителни разпоредби на ППЗСПЗЗ. Подлеги на обезщетяване


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

15.12.2015

Отговор: Както се вижда, правото на собственост Ви е признато, но Ви е отказано възстановяване собствеността върху конкретните земи. Като вместо това е предвидено обезщетение.
Процедурата по признаване право на собственост върху земеделската земя, отговаряща на условията на чл.10б от ЗСПЗЗ, и обезщетяване на правоимащите за невъзстановяването му, преминава през три етапа:
Първото решение се постановява по реда на чл.18д от ППЗСПЗЗ с предмет признаване правото на собственост по чл.10б от ЗСПЗЗ и отказ да бъде възстановено.
Второто решение в процедурата е с правно основание чл.19 ал.4 т.1 от ЗСПЗЗ и се постановява по реда на чл.19 ал.8 от ППЗСПЗЗ с предмет признаване на правото на обезщетение и определяне на неговата стойност, но не и на неговия вид.
Третото решение е с правно основание чл.19а ал.4 т.3 от ЗСПЗЗ за определяне вида на обезщетението –земи или бонове. Това е третото последно решение от процедурата. Във Вашия случай, очевидно сте в хипотезата на незавършено производство. Подайте заявление до ПК за довършване на процедурата. Така ще имате възможност, ако не Ви отговорят в срок, да обжалвате мълчалив отказ.



За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Христо Денев

Христо Денев

15.12.2015

Коментар: Благодаря Ви за отговора. Мисля, че това съм го направил,писменно, но до Общинската поземлена комисия. Последното, което предложих писменно, до Кмета и копие до Председатела на Общиския съвет, е да ни предоставят в замяна зем. земя, собственност на Община-Русе/м.септември 2015г., но отговор, до сега не съм получил/.
Ако имате възможност и представлява интерес за Вас, поемете казуса.



За контакти

											Христо Денев

Христо Денев

17.12.2015

Коментар: Много се извинявам, но в последния кометар съм допуснал грешка:
Писал съм до Общинската служба по земеделие, а не до Общинската поземлена комисия



За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

17.12.2015

Отговор: Проверете колко от трите решения, които съм Ви посочила имате. Ако не са издадени и трите, подайте заявление за довършване на процедурата.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Христо Денев

Христо Денев

17.12.2015

Коментар: Благодаря Ви още веднъж.
Поздрави.



За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив