Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Възниква ли семейна съсобственост от възстановените земи и делба?

05.06.2014 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Здравейте,
на майка ми и лелите ми са възстановени земи от техния дядо. Преди няколко години те си поделиха земите с доброволна делба.
Баща ми почина през април и не сме на ясно дали земите си остават само на майка ми или и ние със сестра ми, заедно с майка ми, поделяме по 1/3 от неговия дял. Ако е така, трябва ли да ходим в Поземлена комисия, за да декларираме новото обстоятелство както при всички други инстанции?

									Кирилка Йорданова

Кирилка Йорданова

Отговори (2)   

											Антоанета Ненова

Антоанета Ненова

05.06.2014

Отговор: Имотите, които са придобити по наследство от единия съпруг не стават СИО, а са лична собственост на този съпруг. След като майка Ви е жива, а баща Ви - починал, собственик на земите е само майка Ви. Не получавате наследство от баща си от същите заеми, т.к. те не са станали СИО.


За повече информация: http://advocatnenova.blogspot.com/ | За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

05.06.2014

Отговор: Ако при делбата е имало парично уравение на дяловете и майка Ви е плащала суми на другите съделители, се води, че имотите са придобити възмездно по време на брака. Тоест, сосбтвеност са и на двамата съпрузи. Ако по делбата няма уравнение в пари или е имало, но майка Ви не е тябвало да плаща уравнение, то земите, които е получила, чрез тази делба, са само нейни.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив