Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Възбрана на имот от ЧСИ

19.12.2021 - Правни казуси - 3 Отговори     (0)

Здравейте, има ли вариант да продам жилище с Възбрана от ЧСИ, свързана с плащане на издръжка на дете до 18г. Демек жилището ще ми е гарант че ще плащам издъжка още 10г. и ако не плащам ще се продаде на Публична продан. Дали има вариант да се споразумея с ЧСИ че ще го продам и веднага ще купя друго, или да изплатя изддръжката са 10г напред. БлагодаряЗадайте въпроса си тук!

									Слави

Слави Друго
София област

Отговори (3)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

19.12.2021

Отговор: Има варианти, но сам едва ли ще се справите.
По добре си изберете адвокат.

С поздрав: адв. Симеонова
0884945256За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

19.12.2021

Отговор: Здравейте Станислав!
Смятам, че бях достатъчно изчерпателна в отговора си, съобразно зададеното от Вас питане, поради което тук не следва да отговарям още веднъж.
С уважение,
адв. Г.Чанкова
телефон за връзка: 0887 201 222;За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

20.12.2021

Отговор: ВЪзбраната е наложена, като обезечение за плащанеот на конкретна сума, за конкретен период, който е минал. Тоест, за суми, които са били дължими, но неплатени към датата на издаване на изпълнителния лист от съда. Можете да продадете имот с възбрана и не е необходимо съгласие на ЧСИ-то. Последицата от такава продажба е, че тази сделка е недействителна спрямо кредитора (най-вероятно това е майката). А щом сделката е недействителна спрямо нея, то все едно никога не се е случила. Което значи, че имотът може да бъде изнесен на публична продан, без значение, че е продаден. По тази причина, най-разумния изход е да се снабдите с удостоверение от ЧСИ за размера на дълга - главница, лихви и разноски. Цялата дължима сума се заплаща от купувача по сметка на ЧСИ, а остатъка от продажната цена го получавате Вие. Това се случва при подписване на нотариалния акт. Тоест, плащането на продажната цена от купувача е в този ред - към ЧСИ и към Вас. След като дългът е платен, ЧСИ вдига възбраната. Това е най-общата картина. За детайли обаче, силно препоръчително е да се обърнете към колега.


За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив