Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Влага и мухъл в апартамент който е в гаранция.

07.02.2017 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Здравейте. Наскоро се нанесохме в ново жилище, в нова кооперация и в първата зима имаме вече проблем. Живеем на първи жилищен етаж и под нас има гаражи и офиси. Излезе ни мухал в две от стаите. Проверих при съседите, оказа се че и при тях има същия проблем. Интересувам се, мога ли да държа строителя отговорен за проблема и как до постъпя.Сградата е в гаранция. Благодаря.

									Benkov

Benkov

Отговори (2)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

07.02.2017

Отговор: Здравейте, минималните гаранционни срокове за хидроизолационни работи на сгради са 5 години съгласно Наредба № 2 /2003 г., издадена от МРРБ. Съветът ми е да предявите писмено искането си към строителя за възникналите проблеми и възстановяването им, вкл. ако няма резултат - и чрез нотариална покана.


За контакти

											Benkov

Benkov

08.02.2017

Коментар: След като днес строителя дойде на място за да види какви претенции имаме,реши че проблема не е кой знае какво. След като настояваме да сложи изолация на тавана на офиса, той отказа с претекст,че е изпълнил всичко като изискване за изолация и дори и да иска не можел до сложи, защото височината която е от пода до тавана е 3.40 и ако сложи изолация ще падне височината на 3.30 и ще наруши изискванията за търговски обекти и в последствие да не може да се продаде или отдаде под наем. Кажете ми какво можем да направим от тук нататък, прав ли е или ни баламосва? Благодаря.


За контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

08.02.2017

Отговор: Очевидно съществува проблем в изолацията на сградата, след като има мухъл във Вашия апартамент и този на съседите. Необходимо е строителят да отстрани проблема, след като не са изтекли гаранционните срокове.


За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив