Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Узаконяване на етаж от къща

07.12.2014 - Строителство - 2 Отговори     (0)

Баща ми е собственик на триетажна масивна жилищна сграда, като има и четвърти етаж (тавански), който обаче не е узаконен. Височината в най-ниските скосени части е 1.80м. Има ли шанс по някакъв начин този 4-ти етаж да се узакони (примерно като ателие)? Етажът се състои от кухня с бокс, дневна, две спални и баня и тоалетна.

									Dimitar

Dimitar Друго

Отговори (2)    Коментара (2)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

08.12.2014

Отговор: Почти е невъзможно да Ви се отговори коректно, тъй като възможността за узаконяване зависи от много неща. А и не зная защо смятате, че таванския етаж /подпокривно пространство/ е незаконен. Ако пазите проектите, вижте тавана и покрива там ли са и на каква височина са. Принципно, най-лесно е да се узакони или с удостоверение за търпимост, или чрез възстановяване на изгубени строителни книжа.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Dimitar

Dimitar

08.12.2014

Коментар: Ами не е узаконен този 4-ти етаж, той не фигурира в нотариалния акт на къщата. Проблемът е, че баща ми дари първия етаж на леля ми и сега тя има претенции за 1/3 от тавана.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

08.12.2014

Отговор: Ако баща Ви не е дарил и земя на леля Ви, все още можете да си го узаконите и ще бъде собственост на този, на когото е земята.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Dimitar

Dimitar

08.12.2014

Коментар: Всъщност, земята/парцела, върху която е построена къщата, беше на баба ми. И тя му дава разрешение за строеж (отстъпено право на строеж). Но тя и баща ми починаха и сега наследници на тази земя се явяваме аз, сестра ми и леля ми.


За контакти

Тагове

баща

  

етаж

  
узаконен
  
4-ти
  
узакони
  
тавана
  
къщата
  

леля

  
сега
  
земя
  
земята
  
строеж
  

Популярни въпроси - Строителство

Виж всички въпроси

Таванско помещение като отделно ателие Имам таванско помещение с ток и вода. 1983г има разрешение за строеж и изградена капандура и е превърнато в стая за творческа дейност по чл.63 от наредба 5... Последен отговор - 2.11.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Семейство и имот С моят съпруг ( нямаме брак) живеем на семейни начала с неговото семейство в къщата им. Преди 7 години решихме, че ще вдигнем етаж на къщата и така малко... Последен отговор - 2.12.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Дървено бунгало Здравейте, имаме изработено дървено 32м2 бунгало в собствен упи имот. Бунгалото е изцяло от дърво, поставено на бетонни постаменти. Може ли да се... Последен отговор - 16.10.2023 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Грешка Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

дървено бунгало Здравейте, изработили сме изцяло дървено бунгало 32м2 в наш упи имот. Поставено е на бетонни постаменти/пилони. Може ли да се узакони документално ?... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив