Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

съсобственик

08.12.2020 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Как законно и легално мога да потърся съсобственик, който не е на постоянния си адрес.Живущите на адреса твърдят, че няма такова лице, а и не са длъжни да ми дават информация, На същия адрес лицето има регистрирана фирма като ЕТ. В Търг.регистър има год.фин.отчет от 2012г. с този адрес и тел.номер/излючен/ Излиза като здравно неосигурен повече от 5 год. Искам да му предложа доброволна делба. За съдебна нямам средства.

									Milena Docheva Misheva

Milena Docheva Misheva

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

08.12.2020

Отговор: Опитайте с изпращането на нотариална покана, като нотариусът може да провери в ЕСГРАОН какъв е постоянният и настоящ адрес на лицето.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

08.12.2020

Отговор: Здравейте госпожо Мишева!
Много удачен е варианта със завеждане на съдебна делба, защото държавна такса при завеждане не се дължи, а когато двете страни са редовно призовани - няма никакъв проблем още в първото по дело заседание да направите спогодба за доброволно уреждане помежду Ви и всичко да приключи само с това.
В това производство обаче, съдът срещу 5 лева ще Ви издаде съдебно удостоверение, въз основа на което ще можете да се снабдите с адреса на търсеното от Вас лице , за което твърдите, че е съсобственик.
Вие винаги можете да оттеглите предявения иск за делба преди първото по дело съдебно заседание , но не виждам смисъл, ако със съдебното удостоверение издирите Вашия съсобственик на имота и можете после извънсъдебно да уредите взаимоотношенията си и да се прекрати производството, или в самото съдебно производство , още в първото по дело заседание със спогодба.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
мобилен телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Подялба на таван след развод Здравейте, ще съм Ви благодарен ако помогнете със следния казус. Майка ми и вторият ѝ съпруг са разведени 1991 г. по взаимно съгласие. Семейното им... Последен отговор - 30.10.2023 от Георги Маврудов

4 Отговори

вписване на искова молба за съдебна делба Здравейте, коя електронна услуга да ползвам в агенция по вписвания, за да впиша искова молба за съдебна делба? Съдът ми я иска. Последен отговор - 24.10.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

съдебна делба на къща Здравейте, казусът е следния: Къща на 2 етажа с дворно място, 2ма наследника с наследени по 1/2 идеални части и от къщата и от двора. Имота е делим т.е.... Последен отговор - 16.11.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

съсобственици на ПИ с идеални части , надвишаващи 100 % На какви наказателни мерки са подложени съсобственици на ид ч на земя , които дават невярни данни за ид. ч на парцела с цел да се облагодетелствуват при... Последен отговор - 8.12.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив