Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съдебни разноски по частично отказан иск.

28.10.2016 - Други - 2 Отговори     (0)

Заведох дело за делба на недвижим имот.Наследник съм на 1/6 от собствеността на починалият ми баща,както и брат ми.Приживе родителите ми дадоха суперфиция на брат ми за построяване на къща в двора на имота им.Същата по-късно брат ми я преписва на синовете си,дарява и своята си част.В същият ден майка ми е продала на племенниците ми своята част
Съдът постанови,че земята е неделима, а пострйките направени преди смъртта на баща ми са делими с дял 1/6 за мен.Присъжда и това да платя направените разноски по делото на ответната страна при все че съществува чл.78 от ГПК.Питам ви имам ли основание да обжалвам решението за съдебните разноски и какво ствава с частта ми за земята,моля отговорете.

									LILI

LILI

Отговори (2)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

28.10.2016

Отговор: Здравейте, Лили!

Ако решението Ви устройва в останалата част, няма нужда да го обжалвате.
Можете да подадете молба по чл.248 ГПК, за именяване на решението в частта за разноските. Мотивирайте се добре защо смятате, че решението трябва да бъде изменено.
Такса по жалбата не се плаща. Срокът е същият, като този за обжалване на решението (двуседмичен, ако решението е на първоинстанционния съд).
Ако решите да обжалвате определението, с което същият съд ще се произнесе (защото то вероятно ще е същото, като в решението), по-горният ще Ви иска само 15.00 държавна такса за това.

Според мен, обаче, трябва да се посъветвате с опитен юрист относно това, какви точно разноски следва да Ви бъдат присъдени, защото при делбата повечето разноски остават така, както са направени.

Успех Ви пожелавам!

С поздрав: адв. Симеонова
София, бул. "Васил Левски" 72
0898 20 60 91
0884 94 52 56
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											Адвокат Денис Моллов

Адвокат Денис Моллов

28.10.2016

Отговор: Здравейте,
Колегата Симеонова е детайлна, но има нещо, което не става ясно от описателната част, за да е пълен отговора на въпросите Ви.
Първо - какво точно в разпоредбата на чл. 78 от ГПК (или по-скоро коя алинея) смятате, че Ви дава основание да претендирате за разноските и за това да не бъдете осъдена за разноските на ответниците? Вероятно, с исковата молба е поискано нещо, което съда е отхвърлил и вероятно за това Ви е осъдил да възстановите на ответниците разноски за отхвърлената част от иска.
Второ - частта Ви за земята - поради липса както на исковата молба, така и на съдебното решение тук, за нас остава да гадаем съдържанието им и да пробваме да налучкаме с колегите проблема, за който да дадем правилен съвет.
Допускам, че съда е постановил, че Вие нямате право на собственост по отношение на земята (а не, че е неделима), това е отхърлената част, която е довела до осъждането Ви за разноски. Аз също препоръчвам консултация с адвокат с разглеждане на целия набор от документи, който да Ви даде пълен анализ на случилото се и да Ви помогне да решите въпроса пред Вас - да обжалвате ли и ако да - какво.
Успех,

адв. Денис Моллов
0888299288За повече информация: http://www.dmlawfirm.bg | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разделяне на парцел на две равни части. Собственик съм на 1/2 идеална част от парцел от 589 кв.метра. Може ли да се раздели на два равни по малки парцела ? Парцела е в регулация и има построени две... Последен отговор - 17.07.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Земеделска земя да граничи с сграда (къща) Трябва ли да има някакво разстояние от сграда (къща) и земеделска земя (обработваема) Последен отговор - 17.07.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Treatment of hepatitis and liver and heart-related diseases cow gallstones.? Cow /Ox Gallstones for sale (wholestone / brokenstone ratio is 80% / 20% ) We are full time exporter of high quality natural ox gallstone. Our product obtained from disease free cattle. We can supply up to 10 Kg. monthly. Shipment prompt by air courier (DHL). Price depends... Последен отговор - от

0 Отговори

Original Cow Gallstones For Supply Cow /Ox Gallstones for sale (wholestone / brokenstone ratio is 80% / 20% ) We are full time exporter of quality cow gallstone. Our product obtained from disease free cattle. Price depends on ratio of wholestone / brokenstone. wholestone / brokenstone ratio is 80% / 20%... Последен отговор - от

0 Отговори

Cow Gallstones are use for the treatment of hepatitis and liver and heart-related diseases Cow /Ox Gallstones for sale (wholestone / brokenstone ratio is 80% / 20% ) We are full time exporter of quality cow gallstone. Our product obtained from disease free cattle. Price depends on ratio of wholestone / brokenstone. wholestone / brokenstone ratio is 80% / 20%... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив