Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съдебни разноски по частично отказан иск.

28.10.2016 - Други - 2 Отговори     (0)

Заведох дело за делба на недвижим имот.Наследник съм на 1/6 от собствеността на починалият ми баща,както и брат ми.Приживе родителите ми дадоха суперфиция на брат ми за построяване на къща в двора на имота им.Същата по-късно брат ми я преписва на синовете си,дарява и своята си част.В същият ден майка ми е продала на племенниците ми своята част
Съдът постанови,че земята е неделима, а пострйките направени преди смъртта на баща ми са делими с дял 1/6 за мен.Присъжда и това да платя направените разноски по делото на ответната страна при все че съществува чл.78 от ГПК.Питам ви имам ли основание да обжалвам решението за съдебните разноски и какво ствава с частта ми за земята,моля отговорете.

									LILI

LILI

Отговори (2)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

28.10.2016

Отговор: Здравейте, Лили!

Ако решението Ви устройва в останалата част, няма нужда да го обжалвате.
Можете да подадете молба по чл.248 ГПК, за именяване на решението в частта за разноските. Мотивирайте се добре защо смятате, че решението трябва да бъде изменено.
Такса по жалбата не се плаща. Срокът е същият, като този за обжалване на решението (двуседмичен, ако решението е на първоинстанционния съд).
Ако решите да обжалвате определението, с което същият съд ще се произнесе (защото то вероятно ще е същото, като в решението), по-горният ще Ви иска само 15.00 държавна такса за това.

Според мен, обаче, трябва да се посъветвате с опитен юрист относно това, какви точно разноски следва да Ви бъдат присъдени, защото при делбата повечето разноски остават така, както са направени.

Успех Ви пожелавам!

С поздрав: адв. Симеонова
София, бул. "Васил Левски" 72
0898 20 60 91
0884 94 52 56
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											Адвокат Денис Моллов

Адвокат Денис Моллов

28.10.2016

Отговор: Здравейте,
Колегата Симеонова е детайлна, но има нещо, което не става ясно от описателната част, за да е пълен отговора на въпросите Ви.
Първо - какво точно в разпоредбата на чл. 78 от ГПК (или по-скоро коя алинея) смятате, че Ви дава основание да претендирате за разноските и за това да не бъдете осъдена за разноските на ответниците? Вероятно, с исковата молба е поискано нещо, което съда е отхвърлил и вероятно за това Ви е осъдил да възстановите на ответниците разноски за отхвърлената част от иска.
Второ - частта Ви за земята - поради липса както на исковата молба, така и на съдебното решение тук, за нас остава да гадаем съдържанието им и да пробваме да налучкаме с колегите проблема, за който да дадем правилен съвет.
Допускам, че съда е постановил, че Вие нямате право на собственост по отношение на земята (а не, че е неделима), това е отхърлената част, която е довела до осъждането Ви за разноски. Аз също препоръчвам консултация с адвокат с разглеждане на целия набор от документи, който да Ви даде пълен анализ на случилото се и да Ви помогне да решите въпроса пред Вас - да обжалвате ли и ако да - какво.
Успех,

адв. Денис Моллов
0888299288За повече информация: http://www.dmlawfirm.bg | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

дарение дарен имот от мойте родители по време на брак,мога ли да го продам или даря без съгласието на моят съпруг? Последен отговор - 10.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Камери в жилищен блок Здравейте, отскоро в нашата кооперация има монтирани камери, които снимат входа и паркинга отвън. Въпросът ми е, имам ли аз право на достъп до тези... Последен отговор - 23.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Прехвърляне на част от апартамент без знанието на всички наследници Здравейте, казусът е следният. Баба ми почина, тя и съпругът й имат общ апартамент. Майка ми,леля ми и доведения им баща са наследници на частта на баба.... Последен отговор - 12.04.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

3% налична и истинска оферта за заем Здравейте      Имате ли нужда от финансова помощ? Имате ли нужда от заем за закупуване на нова къща или за инвестиция, имате ли нужда от бърза... Последен отговор - от

0 Отговори

Заснемане и публикуване на рефистрационен номер на кола Здравейте, бих искала да попитам кой и при какви обстоятелства има право да снима и публикува в публичното пространство, регистрационния номер на... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив