Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Събиране на информация за наследствени земи

08.03.2022 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Здравейте!

Дълги години моите баба и дядо не са се интересували от наследствените си земи. Започнах да им помагам с намирането на информация за тях. Макар и да не разбирам от това, с много четене се опитвам да им бъда полезен. След посещението в първата община научихме за част от наследствените земи, но казаха, че няма как да ни дадат справката съдържаща номера на имоти и т.н. Чрез договор за наем намерих данни за повечето земи, но от сумата липсват около 15 декара, които не откривам.

Земите от двете страни на рода са в поне 3 различни общини. Въпросът ми е дали има по-лесен начин за намирането им, без посещения на място, по ЕГН или по-скоро по имена, тъй като някои от наследодателите са родени около 1880 г.? Пробвах с проверка в имотния регистър онлайн, но там данните са след 1991 г. и не ми върши работа. Също така издаването на подобна справка с номера на имоти възможна ли е и има ли определено наименование?

									ribara999

ribara999

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

08.03.2022

Отговор: Здравейте,

имотният регистър онлайн съдържа действително информация след 1991 г., както правилно сте проверил, така че ще се наложи да проверявате информация на място в общинските служби по земеделие и гори и Службите по вписванията.За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

12.03.2022

Отговор: Здравейте!
Във всички служби по вписванията към районните съдилища в страната, така и в Агенцията по вписванията в г. София, информацията, вкарана в компютърната система касае движението на собствеността след 1991 година.
Тогава, когато става въпрос за право на собственост преди тази дата ще следва да отидете лично до съответната служба по вписвания , както и Община и да проверявате на место по азбучника и ЕГН, ако има такова общия наследодател.
Всъщност, на Вас Ви трябва информация, касаеща собствеността на Вашите деди, за да заведете след това дело, с което Вие в качеството Ви наследник да бъдете признати за собственик на същите.
Трябва да знаете, че тази възможност съществуваше до месец май 2007 година, след което правото по чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ бе преклудирано.
Съществува, обаче друга правна възможност, за да реализирате своите интереси и намерения, но трябва задължително да се съветвате с адвокат за начина по който може да се осъществи.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив