Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

срок за получаване на постанивление от ЧСИ за спечелен търг на имот

28.01.2017 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Здравейте !
Имам следния проблем:
Спечелих публичен търг за имот от ЧСИ началото на месец декември 2016г. Изпълних всички изисквания, внесох цялата сума в срок изчаках 10 дни ...после месец за получаване на постановлението си но ЧСИ не ми го дава. Обеснява ми, че немогът да бъдат открити собствениците на имот/за който съм платил/ на същия взискател е Райфайзен банк, те са в чужбина и няма да се върнат скоро, лицето което е упъсномощено от тях също е заминало в чужбина и незнайно кога ще се върне и се налага да се чака...Бог знае колко време...
ЧСИ ми каза, че друг вариянт в този случай НЯМА...трябва да се чака да се върне някой от горе посочените, които да получат съобщението за да почне да тече 7 дневния срок на постановлението...
ТОВА ТАКА ЛИ Е НАИСТИНА...не ме ли заблуждава ЧСИ. ?

									велизар

велизар

Отговори (2)    Коментара (2)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

28.01.2017

Отговор: Когато страната не моье да бъде намерена на адреса, се залепя уведомление. В него пише, че страната има 14 дневен срок да се яви в кантората на ЧСИ и да си получи документите. След като този срок изтече и никой не дойде, варинатът Ви е да искате назначаване на особен представител. Или ако по делото вече са били връчвани книжа на този адрес, да се считат за редовно връчени и тези. Чл.47 и следващи от ГПК.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											велизар

велизар

28.01.2017

Коментар: Здравейте !Отговорихте ми на въпроса за което ви блягодаря, а относно това едно допълнение...Уведомление неможело да се залепи понеже това е имот на физическо лице,,,превило се само за фирмени имоти. Има връчени книжа на пълномощника,/той живее на друг адрес, на въпросния адрес никой не живее/ но и той е извъм страната повече от месец и не се знае кога ще се върне...


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

29.01.2017

Отговор: Това не е така - уведомление се лепи за физически лица. За фирми, редът е друг и е уреден в друг член. За яснота, ето разпоредбите от ГПК, които уреждат уведомяването на физически лица - Чл. 41. (1) Страната, която отсъства повече от един месец от адреса, който е съобщила по делото или на който веднъж ? е връчено съобщение, е длъжна да уведоми съда за новия си адрес. Същото задължение имат и законният представител, попечителят и пълномощникът на страната.
(2) При неизпълнение на задължението по ал. 1 всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени. За тези последици страната трябва да бъде предупредена от съда при връчване на първото съобщение.
Чл. 43. (1) Съобщението се връчва лично или чрез друго лице.
(2) Съдът може да разпореди връчването да стане чрез прилагане на съобщението към делото или чрез залепване на уведомление.
Връчване чрез залепване на уведомление

Чл. 47. (1) Когато ответникът не може да бъде намерен на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, връчителят залепва уведомление на вратата или на пощенската кутия, а когато до тях не е осигурен достъп - на входната врата или на видно място около нея. Когато има достъп до пощенската кутия, връчителят пуска уведомление и в нея.
(2) В уведомлението се посочва, че книжата са оставени в канцеларията на съда, когато връчването става чрез служител на съда или частен съдебен изпълнител, съответно в общината, когато връчването става чрез неин служител, както и че те могат да бъдат получени там в двуседмичен срок от залепването на уведомлението.
(3) Когато ответникът не се яви да получи книжата, съдът указва на ищеца да представи справка за неговата адресна регистрация, освен в случаите на чл. 40, ал. 2 и чл. 41, ал. 1, в които съобщението се прилага към делото. Ако посоченият адрес не съвпада с постоянния и настоящия адрес на страната, съдът разпорежда връчване по настоящия или постоянния адрес по реда на ал. 1 и 2.
(4) Когато връчителят установи, че ответникът не пребивава на посочения адрес, съдът указва на ищеца да представи справка за неговата адресна регистрация независимо от залепването на уведомлението по ал. 1.
(5) Съобщението се смята за връчено с изтичането на срока за получаването му от канцеларията на съда или общината.

А разпоредбите за фирми, са съвсем други и в друг член: Връчване на търговци и юридически лица

Чл. 50. (1) Мястото на връчване на търговец и на юридическо лице, което е вписано в съответния регистър, е последният посочен в регистъра адрес.
(2) Ако лицето е напуснало адреса си и в регистъра не е вписан новият му адрес, всички съобщения се прилагат по делото и се смятат за редовно връчени.
(3) Връчването на търговци и на юридически лица става в канцелариите им и може да се извърши на всеки служител или работник, който е съгласен да ги приеме. При удостоверяване на връчването връчителят посочва имената и длъжността на получателя.
(4) Когато връчителят не намери достъп до канцеларията или не намери някой, който е съгласен да получи съобщението, той залепва уведомление по чл. 47, ал. 1. Второ уведомление не се залепва.
В краен случай, ако изобщо не можете да се разберете с ЧСИ-то, потърсете кредитора и чрез него инициирайте производство за назначаване на особен представител. Ето Ви линк към съдебен акт по сходен казус: http://www.rs-knezha.com/00635315/450c0215.htmЗа повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											велизар

велизар

29.01.2017

Коментар: Благодаря отново за изчерпателния отговор...едва ли ще мога да се разбера с този ЧСИ и смятам да пусна жалба във всички възможни инстанции .. !


За контакти

Тагове

здравейте
  
имот
  
месец
  
срок
  
постановлението
  
чужбина
  
лицето
  
кога
  
върне
  
чака
  
знае
  
случай
  
някой
  

съобщението

  

страната

  
адреса
  

уведомление

  
него
  
получи
  
назначаване
  
особен
  
представител
  

делото

  
книжа
  

адрес

  
редовно
  
връчени
  
лице
  
живее
  
физически
  
лица
  
фирми
  
член
  
разпоредбите
  
връчено
  
съобщение
  
съда
  
съобщения
  
прилагат
  
смятат
  
връчване
  

чрез

  
съдът
  
връчването
  
залепване
  
ответникът
  
посочения
  
намери
  
връчителят
  
залепва
  
пощенската
  
кутия
  
достъп
  
уведомлението
  
посочва
  
книжата
  
канцеларията
  
става
  
служител
  
съдебен
  
общината
  
залепването
  
указва
  
ищеца
  
представи
  
справка
  
неговата
  
адресна
  
регистрация
  
постоянния
  
настоящия
  
търговци
  
юридически
  
регистъра
  
съгласен
  

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Подялба на таван след развод Здравейте, ще съм Ви благодарен ако помогнете със следния казус. Майка ми и вторият ѝ съпруг са разведени 1991 г. по взаимно съгласие. Семейното им... Последен отговор - 30.10.2023 от Георги Маврудов

4 Отговори

вписване на искова молба за съдебна делба Здравейте, коя електронна услуга да ползвам в агенция по вписвания, за да впиша искова молба за съдебна делба? Съдът ми я иска. Последен отговор - 24.10.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

съдебна делба на къща Здравейте, казусът е следния: Къща на 2 етажа с дворно място, 2ма наследника с наследени по 1/2 идеални части и от къщата и от двора. Имота е делим т.е.... Последен отговор - 16.11.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Договор за аренда/преаренда - права? Здравейте, имах фирма и с нея сключих договор за аренда с едно лице. В последствие, фирмата ми фалира, а малко преди това сключих договор за преаренда с... Последен отговор - 17.10.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив