Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Срок за овехтяване на недвижим имот след първите пет години

15.06.2014 - Оценка на имот - 1 Отговори     (0)

Апартаментът, в който живея, е въведен в експлоатация през 1973 г. До 2008 г. при определяне на годишната данъчна оценка на апартамента, преди данъчното облагане, се овехтяваше с годишния коефициент на овехтяване за имот М3. От 2009 г. Общината не овехтява вече апартамента, т.е. коефициентът на овехтяване е единица, тъй като този коефициент фигурира във формулата за данъчна оценка. Те приемат, че срокът на овехтяване на апартамента след първите пет години е 10 години.
Моля да ми отговорите 10 години ли е срокът за овехтяване на апартамент след първите 10 години и на какво законово основание срокът е този или друг по-голам, след като Общината го овехтяваше "в нарушение" до 2008 г.?

Иван Касабов, ел.поща: iskbul@abv.bg

									ИВАН КАСАБОВ

ИВАН КАСАБОВ

Отговори (1)   

Популярни въпроси - Оценка на имот

Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив